Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Gaza: Raid aerian israelian împotriva unor poziţii ale Hamas

Armata israeliană a anunţat luni că a atacat două poziţii ale Hamas în nordul Fâşiei Gaza de unde au fost lansate baloane incendiare asupra teritoriului său, provocând incendii, relatează marţi AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

17.07.2018 - 11:44

Începând din aprilie, peste 2.600 de hectare de teren au fost incendiate în Israel cu baloane şi zmeie incendiare trimise din enclava palestiniană, supusă unei blocade israeliene, potrivit autorităţilor din Israel.

Un purtător de cuvânt al pompierilor a indicat că patru incendii au fost declanşate luni de către dispozitive incendiare. În ultimele săptămâni au izbucnit zilnic în medie 24 de incendii.

Într-un comunicat, un lider al Hamas, Sami Abou Zohri, a afirmat că ''ocupantul israelian exagerează pagubele comise de zmeie şi baloane pentru a-şi justifica agresiunea împotriva Gaza''.

Începând din 30 martie, locuitorii din Gaza manifestează de-a lungul gardului care separă enclava palestiniană de Israel, pentru a protesta faţă de blocada israeliană strictă şi pentru ''dreptul la întoarcere'' al palestinienilor alungaţi de pe pământurile lor sau care s-au refugiat de la înfiinţarea statului Israel în 1948.

Cel puţin 141 de palestinieni au fost ucişi de tirurile israeliene şi peste 4.000 au fost răniţi de gloanţe de la acea dată. Nici un israelian nu a fost ucis.

Comentarii

loading...