19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalGafă monumentală a unei purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat al...

Gafă monumentală a unei purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat al SUA

O purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert, a oferit exemplul Zilei Z din Al Doilea Război Mondial, când trupele aliate au debarcat în Normandia pentru a elibera Franţa de sub ocupaţia nazistă, pentru a demonstra relaţia „foarte puternică” a SUA cu Germania.

„Avem o relaţie foarte puternică cu guvernul Germaniei”, a declarat Nauert.

„Uitându-ne pe cărţile de istorie, astăzi este aniversarea de 71 de ani a discursului care a anunţat Planul Marshall. Mâine este aniversarea invaziei din Ziua Z. Evident că avem o istorie lungă cu guvernul german şi avem o relaţie puternică cu guvernul Germaniei”, a declarat ea.

 
În timpul invaziei din Ziua Z de pe 6 iunie 1944, 156.000 de trupe britanice, americane, canadiene şi alte trupe aliate au debarcat pe plajele Normandiei pentru a elibera Franţa de ocupaţia nazistă.

Comentariile lui Nauert au fost ridiculizate online şi comentate de Rachel Maddow de la MSNBC, care a precizat că Nauert a fost angajată direct de la Fox News.

Malcolm Nance, un fost ofiţer american din serviciile secrete, a declarat că Nauert „este ignorantă cu privire la relaţia cu Germania nazistă a lui Hitler de acum 74 de ani”.

“Dă-ţi demisia acum! Este istorie de clasa a şaptea”, a spus Nance.

Nauert susţinea comentariile făcute de noul ambasador american în Germania, Richard Grenell, care au fost criticate de lumea politică a Germaniei.

Grenell, un fost purtător de cuvânt al SUA la ONU şi un suporter al lui Donald Trump, a declarat pentru Breitbart News că „doreşte să susţină conservatorii europeni care trăiesc o trezire a majorităţii tăcute”.

El făcea referire la alegeri recente care au lansat partide conservatoare în Germania, Ungaria, Italia şi Austria, despre care a spus că „susţin politici conservatoare care au succes din cauza politicilor de stânga eşuate”. “Nu există nicio îndoială în privinţa acestui lucru şi este o perioadă bună pentru mine”, a subliniat.

Cele mai citite

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...
Ultima oră
Pe aceeași temă