9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalGafa lui Macron din Australia. Ce a spus despre soția premierului

Gafa lui Macron din Australia. Ce a spus despre soția premierului

Preşedintele Emanuel Macron le-a mulţumit premierului Malcolm Turbull şi soţiei sale (61 de ani) pentru primirea călduroasă într-un mod mai puţin obişnuit. Acesta i s-a adresat soţiei premierului australian cu apelativul „delicioasă”. Mulţi au speculat că Macron a preluat din franceză “delicieuse”, pentru englezescul “delicious”, scrie Mediafax.

Prezent la Sydney, traducătorul Ian Davies a precizat faptul că niciun vorbitor de limba franceză nu ar folosi vreodată cuvântul francez „délicieux” pentru a face referire la o persoană, de regulă adjectivul fiind folosit pentru alimente. Oficialul a explicat faptul că, cel mai probabil, Emmanuel Macron a dorit să spună „încântătoare” (deligthful).

Preşedintele Franţei a ajuns în Australia marţi, iar miercuri a făcut primele declaraţii publice în legătură cu vizita sa de lucru.

„Vreau să vă mulţumesc pentru primire, dumneavoastră şi delicioasei dumneavoastră soţii pentru primirea călduroasă” au fost cuvintele pe care Macron le-a rostit în public, potrivit BBC.

Declaraţia preşedintelui Franţei a aprins repede reţelele de socializare, acesta fiind criticat de internauţi pentru cuvântul pe care l-a rostit.

Cele trei zile pe care Emmanuel Macron le petrece în Australia au rolul de a consolida legăturile bilaterale pe plan ştiinţific, strategic, cultural şi lingvistic.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...
Ultima oră
Pe aceeași temă