Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Gafa lui Macron din Australia. Ce a spus despre soția premierului

Engleza i-a jucat feste preşedintelui Macron, în timpul vizitei de trei zile în Australia. Cunoscut ca excelent vorbitor de limba engleză, Emmanuel Macron a avut prima sa scăpare lingvistică după ce folosit un "false friend", un cuvânt asemănător, dar cu înţeles diferit.

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 03.05.2018 - 08:56

Preşedintele Emanuel Macron le-a mulţumit premierului Malcolm Turbull şi soţiei sale (61 de ani) pentru primirea călduroasă într-un mod mai puţin obişnuit. Acesta i s-a adresat soţiei premierului australian cu apelativul „delicioasă”. Mulţi au speculat că Macron a preluat din franceză "delicieuse", pentru englezescul "delicious", scrie Mediafax.

Prezent la Sydney, traducătorul Ian Davies a precizat faptul că niciun vorbitor de limba franceză nu ar folosi vreodată cuvântul francez „délicieux” pentru a face referire la o persoană, de regulă adjectivul fiind folosit pentru alimente. Oficialul a explicat faptul că, cel mai probabil, Emmanuel Macron a dorit să spună „încântătoare” (deligthful).

Preşedintele Franţei a ajuns în Australia marţi, iar miercuri a făcut primele declaraţii publice în legătură cu vizita sa de lucru.

„Vreau să vă mulţumesc pentru primire, dumneavoastră şi delicioasei dumneavoastră soţii pentru primirea călduroasă” au fost cuvintele pe care Macron le-a rostit în public, potrivit BBC.

Declaraţia preşedintelui Franţei a aprins repede reţelele de socializare, acesta fiind criticat de internauţi pentru cuvântul pe care l-a rostit.

Cele trei zile pe care Emmanuel Macron le petrece în Australia au rolul de a consolida legăturile bilaterale pe plan ştiinţific, strategic, cultural şi lingvistic.

Comentarii

loading...