10.4 C
București
duminică, 24 martie 2024
AcasăInternaționalGafă la Casa Albă. Comentariu despre McCain: "Nu contează, oricum moare"

Gafă la Casa Albă. Comentariu despre McCain: “Nu contează, oricum moare”

Ginei Haspel a avut un ro controversat în programul american de torturare a suspecţilor de terorism, relatează vineri AFP şi Reuters, scrie Agerpres.

Kelly Sadler a făcut această remarcă joi, în cadrul unei întâlniri cu uşile închise la care au participat circa 20 de membri ai personalului, au indicat media americane. Un responsabil al Casei Albe a explicat că s-a dorit a fi o glumă ratată.

Soţia senatorului republican, Cindy McCain, a luat în schimb în serios comentariul, trimiţându-i lui Kelly Sadler un mesaj pe Twitter în care ţine să-i “aducă aminte” că soţul ei “are o familie, şapte copii şi cinci nepoţi”.

Fără a dezminţi că Sadler a făcut respectivele remarci, Casa Albă a transmis ulterior un comunicat în care subliniază că “respectă acţiunile senatorului McCain pentru SUA” şi “se roagă pentru el şi familia sa în acest moment dificil”.

John McCain a fost diagnosticat anul trecut cu glioblastom, o formă agresivă de cancer cerebral, şi de câteva luni s-a retras la reşedinţa sa din Arizona. Foarte puţini dintre legislatori sau politicieni îndrăznesc să evoce public eventualul deces al senatorului, erou al războiului din Vietnam, unde a fost prizonier de război timp de cinci ani, fiind torturat în timpul captivităţii.

Un animator al canalului TV Fox Business i-a cerut scuze senatorului joi, pe Twitter, pentru că nu l-a contrazis pe un invitat care afirmase că McCain a vorbit sub tortură pe când era prizonier în Vietnam, acuzaţie care a mai fost lansată în 2008 şi s-a dovedit falsă.

Cele mai citite

Un student la medicină și-a ucis iubita, studentă la medicină

Un student la Facultatea de Medicină, în vârstă de 23 de ani, a fost arestat preventiv, pe durata de 30 de zile, fiind suspectat...
Ultima oră
Pe aceeași temă