Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Fumul de la incendiile australiene va face „cel puțin un tur complet” în jurul planetei

Fumul de la incendiile din Australia este de aşteptat să facă cel puţin "un tur complet" în jurul lumii şi să revină deasupra ţării, au avertizat oamenii de ştiinţă de la NASA, citaţi de CNN.

Share

Rl online 0 comentarii

14.01.2020 - 15:33

Folosind mai mulţi sateliţi, agenţia spaţială a analizat fumul şi aerosolii care vin dinspre incendiile devastatoare din Australia. 

Agenţia spaţială a afirmat că fumul a circulat "pe aproape jumătate din suprafaţa Pământului" şi a afectat calitatea aerului în mai multe ţări. 

Australia este devastată de cele mai grave incendii de vegetaţie din ultimele decenii, suprafeţe mari fiind afectate de focuri de la începutul sezonului, în luna iulie a anului trecut. 

Cel puţin 28 de oameni au murit la nivel naţional şi doar în statul New South Wales peste 3.000 de case au fost distruse sau afectate. Autorităţile se luptă să controleze incendiile. 

Toate acestea au fost agravate şi de căldura persistentă şi de secetă. 

Până la 8 ianuarie, fumul a traversat "jumătate din suprafaţa Pământului", a afirmat NASA, traversând America de Sud. 

Fumul de la incendiile din Australia "deteriorează mult calitatea aerului" în Noua Zeelandă. Fumul a ajuns şi în Noua Zeelandă, situată la mii de kilometri, iar gheţarii au căpătat o nuanţă de culoarea caramelului. 

NASA a precizat că studiază efectele fumului la o altitudine de 17,7 kilometri pentru a vedea dacă acesta va cauza "o răcire sau încălzire a atmosferei". 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...