Franța va ridica restricțiile pe 15 decembrie

Guvernul francez intenţionează să ridice măsurile de izolare şi să permită deplasările începând de pe 15 decembrie, cu puţin timp înaintea sărbătorilor de sfârşit de an, a afirmat marţi preşedintele Emmanuel Macron.

Share

Romania libera 0 comentarii

24.11.2020 - 23:21

O primă măsură de relaxare va fi aceea a redeschiderii sâmbătă a unor magazine închise în urmă cu o lună, transmite AFP.

Toate magazinele mici, cum sunt librăriile sau florăriile, se vor putea redeschide de sâmbătă, cu un program până la ora 21.00. Totuși, barurile, restaurantele, sălile de sport şi discotecile vor rămâne închise, a precizat Macron într-o intervenţie televizată consacrată lockdown-ului decis pentru aducerea sub control a epidemiei de COVID-19.

Preşedintele francez a declarat că primele vaccinuri anti-COVID-19 le vor fi propuse „celor mai vulnerabili”, fără a fi obligatorii, încă de la sfârşitul lui decembrie sau început de ianuarie.

Subliniind că anumite vaccinuri ar urma să fie disponibile încă de la sfârşitul lui decembrie, Macron a afirmat că primele „ar putea fi administrate imediat după validarea de către autorităţile sanitare competente„ şi că va urma „o campanie de vaccinare masivă”.

Comentarii