20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalFranța: Un bărbat a fost arestat în aeroportul Orly pentru că deţinea...

Franța: Un bărbat a fost arestat în aeroportul Orly pentru că deţinea un briceag

Bărbatul, în vârstă de 34 de ani şi care nu se află în vizorul poliţiei, se pregătea să se îmbarce pe un avion cu destinaţia Barcelona, când prietena sa a sesizat poliţia, dându-se drept sora lui, că acesta ar “intenţiona să comită un atac”.

El a fost arestat fără incident în momentul îmbarcării, după ce a fost supus controalelor de securitate. În bagajul său a fost descoperit un cuţit, de fapt un briceag.

Acesta le-a spus poliţiştilor că uitase că briceagul rămăsese în geantă.

Prietena sa a fost reţinută pentru denunţ mincinos. “Se pare că ea ar fi vrut să se răzbune după o dispută”, a afirmat o sursă apropiată dosarului.

Bărbatul va fi judecat luni de un tribunal din Creteil, o suburbie pariziană, pentru deţinere şi transportul cuţitului, iar femeia pentru denunţ mincinos şi obstrucţionarea circulaţiei unei aeronave: avionul a trebuit să fie evacuat de forţele de securitate, iar zborul – întârziat.

O femeie de origine indiană, care sosea luni de la Bamako împreună cu copiii săi, a fost arestată pe un alt aeroport parizian, Roissy-Charles-de-Gaulle, pentru că în bagajul său fusese descoperit la un control un pistol încărcat. Ea a fost condamnată miercuri la opt luni de închisoare cu suspendare, de tribunalul corecţional din Bobigny, în apropiere de Paris.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă