Franța: Un avion militar belgian s-a prăbușit

Un avion militar de tip F-16, aparținând forțelor aeriene belgiene, s-a prăbușit joi dimineață în regiunea Morbihan din nord-vestul Franței, nu s-au înregistrat victime, au anunțat autoritățile locale, potrivit cotidianului Le Figaro.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.09.2019 - 20:52

”Aeronava a decolat din localitatea Florennes, din Belgia, și se îndrepta către baza aeronautică navală Lann-Bihoué din Morbihan”, au transmis oficialii într-un comunicat. ”Pilotul și copilotul s-au putut catapulta înainte de prăbușire. Ambii au fost localizați și sunt în viață”, au adăugat aceștia.

Unul dintre piloți se află în custodia serviciilor de securitate care s-au deplasat la fața locului. Cel de-al doilea se află momentan suspendat de o linie de înaltă tensiune, iar echipele de intervenție se află la fața locului pentru a ajuta la recuperarea militarului, a adăugat prefectura Morbihan. Perimetrul a fost securizat și este păzit de jandarmi. Prefectul din Morbihan a declanșat o celulă de criză. 40 de pompieri și 20 de autoutilitare au fost mobilizate în zonă.

”Putem confirma că un avion F-16 cu două locuri, care efectua un zbor de antrenament, s-a prăbușit în această dimineață în apropiere de Lorient. Cei doi pasageri au reușit să se catapulteze, scaunele de evacuare au funcționat. Un echipaj al Direcției de securitate aeriană din Belgia s-a deplasat în zonă”, a anunțat Ministerul belgian al Apărării.

Comentarii