Franţa, reţea de imigraţie ilegală către Marea Britanie, dezmembrată de autorități

O reţea care aducea imigranţi ilegali din Sri Lanka în Marea Britanie, via Paris, cu plecare de pe aeroporturi din estul Franţei sau din Germania, a fost dezmembrată în cursul săptămânii trecute, a indicat luni o sursă din cadrul poliţiei franceze, transmite AFP.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 19.02.2018 - 19:42

După nouă luni de anchetă, poliţia a arestat, la 13 februarie, 11 persoane în Alsacia (estul Franţei) şi în regiunea pariziană, a indicat sursa.

Imigranţii erau preluaţi la Paris, apoi transportaţi în estul Franţei, unde erau găzduiţi în aşteptarea ''modalităţilor de trecere'' şi mai ales a ''paşapoartelor autentice'' furnizate de reţea.

La sosirea la Londra, ei erau preluaţi de complicele local şi trebuiau să plătească între 7.000 şi 8.000 de lire sterline (8.000-9.000 de euro), bani ce erau ulterior trimişi membrilor reţelei.

La percheziţii, poliţiştii au descoperit borderouri de expediere a banilor, copii ale unor documente de identitate, printre care 20 de copii de vize în alb, 13 copii de paşapoarte britanice, 11 copii de cărţi de identitate franceze şi şase de paşapoarte italiene, informează AGERPRES.

Comentarii