Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Franța plănuiește dublarea bugetului alocat trupelor desfășurate în străinătate

Franţa îşi va dubla bugetul pentru operaţiunile militare din străinătate, a anunţat vineri preşedintele Emmanuel Macron, relatează dpa.

Rl online 0 comentarii

19.01.2018 - 17:43

Finanţarea pentru operaţiunile militare din afara ţării va creşte de la nivelul actual de 450 de milioane de euro (552 de milioane de dolari) până la 1,1 miliarde de euro în 2020, a mai spus Macron, potrivit Agerpres.

Franţa, împreună cu Marea Britanie, sunt statele din Europa de Vest cele mai implicate în operaţiuni militare în străinătate.

Circa 4.000 de militari francezi sunt mobilizaţi în prezent în Niger, Mali şi Ciad pentru a ajuta forţele de securitate locale să lupte împotriva extremiştilor islamişti în regiunea Sahel.

Preşedintele Macron, cu ocazia urărilor pentru forţele armate franceze la baza navală de la Toulon (sud-est), a declarat că costul operaţiunilor din străinătate a fost constant subestimat, conducând la dispute în legătură cu modificările bugetare.

El şi-a reiterat angajamentul privind creşterea bugetului pentru apărare la 2% din PIB până în 2025.

Macron şi-a exprimat de asemenea sprijinul puternic pentru cooperarea în domeniul apărării europene. "Autonomia strategică europeană este o necesitate geopolitică", a mai spus el.

Comentarii