19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalFranţa: Macron lansează un apel la o 'detensionare' între Israel şi Iran

Franţa: Macron lansează un apel la o ‘detensionare’ între Israel şi Iran

Şeful statului ‘cheamă la detensionare’, a subliniat preşedinţia franceză, specificând că Emmanuel Macron ‘va aborda acest subiect cu cancelarul german’ Angela Merkel, cu care se va întâlni în cursul zilei de joi la Aachen (Renania de Nord-Westfalia, la graniţa cu Belgia şi Olanda), cu ocazia acordării unui premiu european.

După săptămâni de tensiuni, primele linii militare din Platoul Golan ocupat de Israel au fost lovite de un baraj de aproximativ 20 de rachete, lansate – potrivit armatei israeliene – de forţele iraniene de cealaltă parte a liniei de demarcaţie din Siria.

Tensiunile recente s-au acutizat pe fondul incertitudinii legate de acordul nuclear încheiat în 2015 de către marile puteri şi Iran şi care a fost denunţat marţi de către preşedintele american Donald Trump.

Într-un interviu publicat săptămâna trecută de săptămânalul german Der Spiegel, preşedintele francez avertizase în legătură cu riscul izbucnirii unui război în acest caz.

Dacă SUA se retrag din acord, ‘aceasta înseamnă că vom deschide cutia Pandorei, ar putea izbucni un război’, avertizase Macron.

Ministrul israelian Avigdor Lieberman a declarat joi că armata israeliană a lovit aproape toată infrastructura iraniană din Siria, ca represalii la tirurile din cursul nopţii de miercuri spre joi asupra poziţiilor israeliene din Platoul Golan.

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă