Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Franţa ia în considerare oprirea a şase reactoare nucleare

Franţa ar putea opri până la şase reactoare nucleare până în anul 2028, ca parte a politicii sale privind energia nucleară pe termen mediu, a relatat miercuri presa franceză, citată de site-ul agenţiei Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

21.11.2018 - 14:32

"Pot confirma că există trei scenarii pe care le luăm în considerare, la care facem modificările finale şi pe care le vom prezenta săptămâna viitoare", a declarat ministrul francez al Mediului, Francois de Rugy, fără a specifica însă o dată exactă.

Scopul planului pentru Energie este acela de a reduce dependenţa Franţei faţă de energia nucleară la 50% până în anul 2035, cât şi reducerea emisiilor de carbon şi investirea în energiile regenerabile.

Potrivit unor documente guvernamentale, citate de presa franceză, Guvernul ia în considerare oprirea a şase reactoare nucleare până în 2028, inclusiv închiderea celei mai vechi centrale nucleare Fessenheim a Franţei, care este programată să oprească producţia în 2021, potrivit unuia dintre cele trei scenarii.

De asemenea, este menţionat că alte şase reactoare vor fi închise până în 2035.

Al doilea scenariu vorbeşte de asemenea de închiderea centralei Fessenheim până în 2028, urmată de oprirea a 12 reactoare nucleare între 2028 şi 2035. Al treilea, în schimb, ia în considerare oprirea a doar nouă reactoare nucleare între 2028 şi 2035.

Comentarii