10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalFranţa: Adunarea Naţională a aprobat o lege controversată privind protestele

Franţa: Adunarea Naţională a aprobat o lege controversată privind protestele

Potrivit Politico, cei care încalcă interdicţia vor fi pasibili de închisoare până la şase luni şi o amendă de 7.500 de euro.
 
Susţinătorii drepturilor omului precum şi membri ai partidului preşedintelui Macron, La Republique En Marche (LREM), au criticat proiectul de lege, argumentând că încalcă dreptul la protest. Legislaţia a fost aprobată cu 387 de voturi ”pentru” şi 92 ”împotrivă”, iar 50 de parlamentari LREM s-au abţinut.
 
Parlamentarul centrist Charles de Courson a criticat proiectul de lege săptămâna trecută, avertizând că ar putea duce la „întoarcerea regimului Vichy”, cel care a colaborat cu Germania în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.
 
Ministrul de Interne, Christophe Castaner, a apărat măsurile într-o postare pe Facebook luni înaintea votului, susţinând că legea „asigură protejarea libertăţilor individuale şi reafirmă libertatea de a demonstra”.
 
Rezultatul vine după ce mişcarea Vestelor Galbene şi sindicatul CGT au anunţat că îşi vor uni forţele pentru o grevă de 24 de ore pentru „justiţie fiscală” şi creşteri salariale.
 
Legea urmează să fie dezbătută în Senat.

Cele mai citite

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....
Ultima oră
Pe aceeași temă