Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Franţa: Adunarea Naţională a aprobat o lege controversată privind protestele

Adunarea Naţională a Franţei, una dintre cele două camere ale Parlamentului, a aprobat, marţi, o lege controversată care permite autorităţilor administrative, nu celor judiciare ca până în prezent, să emită interdicţii la proteste indivizilor pe care îi consideră un pericol.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 05.02.2019 - 20:55

Potrivit Politico, cei care încalcă interdicţia vor fi pasibili de închisoare până la şase luni şi o amendă de 7.500 de euro.
 
Susţinătorii drepturilor omului precum şi membri ai partidului preşedintelui Macron, La Republique En Marche (LREM), au criticat proiectul de lege, argumentând că încalcă dreptul la protest. Legislaţia a fost aprobată cu 387 de voturi ”pentru” şi 92 ”împotrivă”, iar 50 de parlamentari LREM s-au abţinut.
 
Parlamentarul centrist Charles de Courson a criticat proiectul de lege săptămâna trecută, avertizând că ar putea duce la „întoarcerea regimului Vichy”, cel care a colaborat cu Germania în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.
 
Ministrul de Interne, Christophe Castaner, a apărat măsurile într-o postare pe Facebook luni înaintea votului, susţinând că legea „asigură protejarea libertăţilor individuale şi reafirmă libertatea de a demonstra”.
 
Rezultatul vine după ce mişcarea Vestelor Galbene şi sindicatul CGT au anunţat că îşi vor uni forţele pentru o grevă de 24 de ore pentru „justiţie fiscală” şi creşteri salariale.
 
Legea urmează să fie dezbătută în Senat.

Comentarii

loading...