Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Regimul sirian a folosit clor gazos în Saraqib, Idlib

Franța acuză regimul Assad de folosire a armelor chimice

Minnistrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, a acuzat regimul de la Damasc că a folosit, din nou, clorul gazos ca armă chimică în atacul de duminică.

Share

Adina Mutar 0 comentarii

Actualizat: 07.02.2018 - 22:34

„Totul indică faptul că regimul sirian folosește clor gazos în acest moment”, a subliniat Le Drian.

Regimul Assad, susținut aerian de Rusia, a pornit o ofensivă brutală asupra provinciei libere Idlib, din nordul Siriei, și în Ghouta de est, unde există o enclavă controlată de rebeli. Ofensiva regimului și bombardamentele Rusiei au făcut numeroase victime civile.

Duminică, regimul sirian a folosit clor gazos în Saraqib, Idlib, într-un atac cu elicoptere. Un investigator mandatat de ONU a început o anchetă privind acest ultim atac cu clor gazos.

Ministrul francez de Externe a acuzat și Turcia și Iranul de încălcare a legilor internaționale, pentru implicarea în conflictul din Siria.

„A-ți asigura frontierele nu înseamnă să ucizi civili, iar acest lucru trebuie să fie condamnat”, a declarat Le Drian referindu-se la Turcia, care a pornit o ofensivă împotriva milițiilor kurde ce vor să se impună în Afrin și Manbij, cu sprijin american.

„Într-o situație atât de periculoasă cum este cea din Siria, nu adaugi război la război”, a subliniat Le Drian.

„Turcia, regimul de la Damasc, Iranul și toți cei care atacă Ghouta și Idlib încalcă legile internaționale”, a precizat ministrul francez de Externe.

Rusia, care a bombardat spitalele din două orașe și cartiere civile, a fost trecută de Le Drian la „ceilalți”, care atacă Ghouta și Idlib, deși a avut contribuția cea mai importantă în cazualitățile civile.

Președinții Rusiei, Turciei și Iranului au convenit telefonic să aibă o întâlnire pentru a discuta planul pentru Siria, aflându-se sub presiunea unei condamnări internaționale.

Comentarii

loading...