15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalFranța acuză regimul Assad de folosire a armelor chimice

Franța acuză regimul Assad de folosire a armelor chimice

„Totul indică faptul că regimul sirian folosește clor gazos în acest moment”, a subliniat Le Drian.

Regimul Assad, susținut aerian de Rusia, a pornit o ofensivă brutală asupra provinciei libere Idlib, din nordul Siriei, și în Ghouta de est, unde există o enclavă controlată de rebeli. Ofensiva regimului și bombardamentele Rusiei au făcut numeroase victime civile.

Duminică, regimul sirian a folosit clor gazos în Saraqib, Idlib, într-un atac cu elicoptere. Un investigator mandatat de ONU a început o anchetă privind acest ultim atac cu clor gazos.

Ministrul francez de Externe a acuzat și Turcia și Iranul de încălcare a legilor internaționale, pentru implicarea în conflictul din Siria.

„A-ți asigura frontierele nu înseamnă să ucizi civili, iar acest lucru trebuie să fie condamnat”, a declarat Le Drian referindu-se la Turcia, care a pornit o ofensivă împotriva milițiilor kurde ce vor să se impună în Afrin și Manbij, cu sprijin american.

„Într-o situație atât de periculoasă cum este cea din Siria, nu adaugi război la război”, a subliniat Le Drian.

„Turcia, regimul de la Damasc, Iranul și toți cei care atacă Ghouta și Idlib încalcă legile internaționale”, a precizat ministrul francez de Externe.

Rusia, care a bombardat spitalele din două orașe și cartiere civile, a fost trecută de Le Drian la „ceilalți”, care atacă Ghouta și Idlib, deși a avut contribuția cea mai importantă în cazualitățile civile.

Președinții Rusiei, Turciei și Iranului au convenit telefonic să aibă o întâlnire pentru a discuta planul pentru Siria, aflându-se sub presiunea unei condamnări internaționale.

Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă