10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalFranța a depășit oficial 1 milion de cazuri confirmate de Covid!

Franța a depășit oficial 1 milion de cazuri confirmate de Covid!

Agenția națională de sănătate a publicat noi cifre care arată că testele au confirmat cel puțin 1.041.075 de cazuri în Franța anul acesta, inclusiv 42.032 de cazuri noi raportate în ultimele 24 de ore.
Experții spun că numărul real de infecții este probabil mult mai mare decât cele pe care guvernele din întreaga lume le raportează din cauza lipsei testelor la începutul pandemiei, a cazurilor asimptomatice și a altor probleme.
La fel ca și alte țări din Europa, Franța s-a confruntat cu o creștere bruscă în ultimele săptămâni a infectărilor, pe măsură ce virusul revine în Europa. Pacienții cu COVID-19 ocupă acum mai mult de 42% din paturile ATI la nivel național și 64% în regiunea Paris.
Peste 11.000 de noi pacienți cu COVID-19 au fost spitalizați în ultima săptămână, inclusiv 1.714 care sunt în terapie intensivă, potrivit agenției naționale de sănătate.
Analizând vineri situația, după ce a vizitat un spital din Pontoise, o suburbie din nordul Parisului, președintele francez Emmanuel Macron a declarat că „epidemia cunoaște o fază de accelerare puternică”.
Guvernul francez a extins săptămâna trecută o restricție a circulației pe timp de noapt,e pe care a impus-o în opt zone urbane din Franța, șa încă 38 de regiuni și Polinezia. Restricțiile referitoare la intervalul 21:00 la 06:00 și alte măsuri de sănătate publică vor dura „cel puțin șase săptămâni”, a spus Macron.
46 de milioane din cei 67 de milioane de cetățeni care locuiesc în Franța vor fi supuși interdicțiilor de deplasare în intervalul orar amintit, cu excepția unor motive limitate, cum ar fi plimbarea animalelor de companie sau călătoria la și de la locul de muncă.
Franța a raportat peste 34.000 de decese cauzate de virus, fiind una dintre țările cele mai greu încercate din Europa.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă