Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Franța a depășit oficial 1 milion de cazuri confirmate de Covid!

Franța a depășit 1 milion de cazuri confirmate de coronavirus de la începutul pandemiei, devenind a doua țară din Europa de Vest după Spania, care a atins acest număr de infectări.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 24.10.2020 - 09:17

Agenția națională de sănătate a publicat noi cifre care arată că testele au confirmat cel puțin 1.041.075 de cazuri în Franța anul acesta, inclusiv 42.032 de cazuri noi raportate în ultimele 24 de ore.
Experții spun că numărul real de infecții este probabil mult mai mare decât cele pe care guvernele din întreaga lume le raportează din cauza lipsei testelor la începutul pandemiei, a cazurilor asimptomatice și a altor probleme.
La fel ca și alte țări din Europa, Franța s-a confruntat cu o creștere bruscă în ultimele săptămâni a infectărilor, pe măsură ce virusul revine în Europa. Pacienții cu COVID-19 ocupă acum mai mult de 42% din paturile ATI la nivel național și 64% în regiunea Paris.
Peste 11.000 de noi pacienți cu COVID-19 au fost spitalizați în ultima săptămână, inclusiv 1.714 care sunt în terapie intensivă, potrivit agenției naționale de sănătate.
Analizând vineri situația, după ce a vizitat un spital din Pontoise, o suburbie din nordul Parisului, președintele francez Emmanuel Macron a declarat că „epidemia cunoaște o fază de accelerare puternică”.
Guvernul francez a extins săptămâna trecută o restricție a circulației pe timp de noapt,e pe care a impus-o în opt zone urbane din Franța, șa încă 38 de regiuni și Polinezia. Restricțiile referitoare la intervalul 21:00 la 06:00 și alte măsuri de sănătate publică vor dura „cel puțin șase săptămâni”, a spus Macron.
46 de milioane din cei 67 de milioane de cetățeni care locuiesc în Franța vor fi supuși interdicțiilor de deplasare în intervalul orar amintit, cu excepția unor motive limitate, cum ar fi plimbarea animalelor de companie sau călătoria la și de la locul de muncă.
Franța a raportat peste 34.000 de decese cauzate de virus, fiind una dintre țările cele mai greu încercate din Europa.

Citește totul despre:

Comentarii