Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Franţa: 1.500 de decese legate de canicula din această vară

Cele două episoade de caniculă care au afectat Franţa în iunie şi iulie 2019 au provocat 1.500 de decese, adică de 10 ori mai puţine decât numărul de decese cauzate de canicula din 2003, a anunţat duminică ministrul sănătăţii Agnes Buzyn, într-o emisiune difuzată de France Inter.

Share

Rl online 0 comentarii

08.09.2019 - 20:12

Franţa a doborât în iunie recordul absolut de temperatură, cu 46 de grade Celsius înregistrate în sudul ţării, la 28 iunie.

"Canicula din 2003 a durat 20 de zile, am avut 18 zile de caniculă în două episoade, dar foarte intense, cu o acoperire a teritoriului foarte importantă în al doilea val de caniculă" şi cu "temperaturi excesiv de ridicate", a amintit oficialitatea franceză, care a explicat că, în acest an, graţie măsurilor de prevenţie şi a informărilor oficiale pe care populaţia le-a tratat cum se cuvine s-a reuşit să se reducă semnificativ mortalitatea. Agnes Buzyn a salutat mobilizarea profesioniştilor din sănătate, a colectivităţilor, a personalului căminelor de bătrâni.

Valul de caniculă din 2003 a făcut 15.000 de morţi între 4 şi 18 august, îndeosebi în regiunea Centru şi în regiunea pariziană.

Comentarii