10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalFOTO VIDEO Întâlnire istorică între Donald Trump și Kim Jong Un

FOTO VIDEO Întâlnire istorică între Donald Trump și Kim Jong Un

UPDATE: Preşedintele american, Donald Trump, l-a lăudat pe liderul nord-coreean Kim Jong Un după întâlnirea lor de marţi, numindu-l “un om foarte
talentat” care “îşi iubeşte foarte ţara foarte mult”, transmite dpa. 

Preşedintele american Donald Trump s-a arătat optimist în legătură cu capacitatea sa de a-l convinge pe liderul de la Phenian să renunțe la armamentul nuclear.

”Vom soluţiona o mare problemă” şi ”o mare dilemă”, a a declarat Trump marţi, în deschiderea discuţiilor alături de delegaţiile ambilor lideri. Şeful statului american a evocat realizarea unui ”enorm succes” împreună cu liderul nord-coreean şi a spus că ”acesta va fi un succes. Se va face”.

Apoi, cei doi lideri s-au întâlnit în cadrul unei reuniuni lărgite, cu membri ai delegaţiilor  lor. Trump a fost flancat de secretarul Casei Albe, John Kelly, secretarul de Stat Mike Pompeo şi consilierul pe probleme de securitate naţională, John Bolton.

Preşedintele Donald Trump a preconizat că va avea o ”relaţie grozavă” cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, în prima lor întâlnire faţă în faţă.  ”Vom avea o discuţie formidabilă şi o relaţie grozavă”, a spus el.

”Nu a fost uşor să ne aflăm aici”, a declarat Kim, au ”existat obstacole, dar le-am depăşit pentru ca să să fim aici”.

Cei doi şi-au strâns mâinile şi au pozat în faţa unui rând de steaguri americane şi nord-coreene.

Trump l-a condus apoi pe Kim pe un culoar, unde au schimbat câteva vorbe.

Aceasta este prima reuniune din istorie între un preşedinte american în funcţie şi un lider nord-coreean. Cei doi s-au întâlnit pe Insula Sentosa, locul acestui summit fără precedent, vizând să pună capăt unei crize cu privire la arsenalul nuclear nord-coreean.

ated Press.

Trump şi-a apărat decizia de a se întâlni cu Kim. El a scris pe Twitter că Phenianul a eliberat trei deţinuţi şi că testele balistice au fost oprite.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă