12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalVIDEO FOTO. Moment istoric. Kim Jong-un a trecut pe jos granița dintre...

VIDEO FOTO. Moment istoric. Kim Jong-un a trecut pe jos granița dintre cele două Corei

Într-un mesaj postat pe Twitter cu ocazia confirmării lui Mike Pompeo în funcţia de secreatar de Stat al SUA, purtătorul de cuvânt al Casei Albe a publicat primele imagini de la întâlnirea secretă dintre Pompeo şi Kim Jong-un ce a avut loc în urmă cu aproximativ o lună.

UPDATE S-a încheiat prima rundă de convorbiri între Kim Jong Un și Moon Jae-in

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, şi preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, au încheiat vineri prima rundă de convorbiri la Panmunjon, în zona demilitarizată de la frontiera dintre cele două Corei. Kim a revenit pe teritoriul Coreei de Nord într-o limuzină neagră, înconjurată de bodyguarzi.

Discuţiile au durat aproape două ore, după ceremoniile iniţiale şi declaraţiile optimiste făcute în faţa presei de cei doi oficiali. Programul primului summit inter-coreean după mai bine de un deceniu continuă cu prânzul, pe care Kim şi Moon nu îl iau împreună. Ei se vor întâlni din nou după-amiază şi vor relua dialogul, după ce vor planta un copac la frontieră.

În momentul efectuării vizitei secrete în Coreea de Nord, Pompeo era directorul în exerciţiu al CIA şi nominalizarea preşedintelui Donald Trump pentru funcţia de secretar de Stat. În cadrul vizitei, Pompeo a avut o întrevedere la Phenian cu Kim Jong-un pentru a discuta despre viitoarea întâlnire a liderului suprem al Coreei de Nord cu preşedintele Statelor Unite, dar şi despre programul nuclear al Coreei de Nord.

FOTO: Twitter - Sarah Sanders

Trump a precizat anterior că întâlnirea dintre Pompeo şi Kim Jong-un a decurs foarte bine şi că între cele două părţi ”s-a format o relaţie foarte bună”.

Ultima întâlnire directă dintre oficiali ai SUA şi Coreei de Nord a avut loc în anul 2000, când secretarul american de Stat Madeleine Albright s-a întâlnit cu Kim Jong Il.

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă