Trupele Gărzii Naționale care se odihnesc miercuri dimineață în Capitol, în timp ce Casa se pregătea să dezbată acuzația de punere sub acuzare. Credit Erin Schaff / The New York Times

FOTO Acuzarea democraților provoacă somnul Gărzii Naționale - New York Times publică imaginile

Trupele Gărzii Naționale se odihnesc miercuri dimineață în Capitol, în timp ce Casa se pregătea să dezbată acuzația de punere sub acuzare

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

Actualizat: 13.01.2021 - 18:17

Casa s-a hotărât să-l acuze miercuri pe președintele Trump pentru a doua oară istoric, planificând un vot după-amiaza pentru a-l acuza la doar o săptămână după ce a incitat o mulțime de loialiști să asalteze Capitolul și să oprească Congresul să-l afirme pe președintele ales Joseph R Victoria lui Biden Jr. la alegerile din noiembrie. Își începe articolul New York Times, care apoi a distribuit pe Twitter un mesaj ironic însoțit de o imagine cu militarii Gărzii Naționale dormind în Capitoliu.

Mesajul The New York Times : ,, Aceștia sunt membrii Gărzii Naționale în Capitoliu, miercuri, în timp ce Casa e pregătește să-l acuze pe Președintele Trump pentru a doua oară.

Pentagonul spune că 15.000 de militari vor fi în Washington în pregătirea inaugurării președintelui ales Joe Biden.”

 

Întorcându-se la un Capitoliu puternic fortificat, protejat de mii de Gărzi Naționale, parlamentarii au început ceea ce se aștepta să fie o dezbatere de o zi cu privire la un articol de punere sub acuzare care îl acuză pe președinte de „incitare la o insurecție” care a dus la furia susținătorilor săi.

Votul de după dezbatere este de așteptat să treacă, cu un număr mic, dar semnificativ de republicani care se alătură democraților pentru a-l acuza pe Trump pentru a doua oară, făcându-l primul președinte care este acuzat de două ori.

"Dezbatem această măsură istorică la locul crimei și nu am fi aici dacă nu ar fi fost președintele Statelor Unite ", a declarat reprezentantul Jim McGovern, democrat din Massachusetts și președintele Comitetului pentru reguli, a deschis dezbaterea.

McGovern a povestit că a privit în ochii unora dintre invadatorii Capitolului și a văzut „răul”. „Acesta nu a fost un protest, a fost o insurecție bine organizată împotriva țării noastre, organizată de Donald Trump”, a spus el.

După ani de zile în care a stat monolitic alături de domnul Trump, republicanii s-au fracturat în urma votului. Senatorul Mitch McConnell din Kentucky, liderul republican, a îmbrățișat efortul ca un mijloc de a-l elimina pe domnul Trump de la partid, potrivit oamenilor cu care acesta a vorbit, iar cel puțin cinci republicani din Cameră au planificat să voteze pentru a-l acuza.

Comentarii