Fostul șef al unui lanț celebru de cafenele ar putea candida la președinția SUA

Howard Schultz, preşedintele executiv al Starbucks, a anunţat că se va retrage din această funcţie, după 36 de ani în care a gestionat expansiunea companiei de la o singură cafenea la un lanţ de peste 28.000 de cafenele în toată lumea, informează presa internaţională.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 05.06.2018 - 10:33

Schultz, care va rămâne preşedintele emerit al companiei după retragerea sa, a admis că nu exclude posibilitatea unei candidaturi la preşedinţia Statelor Unite.

"Intenţionez să mă gândesc la o serie de opţiuni, care ar putea include o funcţie publică, dar sunt departe de a fi luat o decizie în legătură cu viitorul", a declarat Howard Schultz, potrivit postului CNBC.

Şeful Starbucks a fost în mod frecvent menţionat ca un potenţial candidat în 2020 la preşedinţia SUA din partea Partidului Democrat şi a devenit tot mai implicat în discuţiile pe teme politice, inclusiv criticându-l pe preşedintele Donald Trump, despre care a afirmat că este "preşedintele care creează episodic haos, în fiecare zi". 

Într-un interviu acordat luni cotidianului The New York Times, Howard Schultz a afirmat: "De ceva vreme sunt profund îngrijorat pentru ţara noastră - divizarea crescând în plan intern şi poziţia noastră în lume".

"Unul dintre lucrurile pe care vreau să le fac în următorul meu capitol este să descopăr dacă există un rol prin care aş putea să dau înapoi", a declarat şeful Starbuck, adăugând: "Nu sunt încă exact sigur ce înseamnă acest lucru".

După retragerea lui Howard Schultz, efectiv din data de 26 iunie, conducerea companiei Starbucks va fi preluată de Myron E. Ullman, fost preşedinte şi director general al J.C. Penney, care a fost numit preşedinte, în timp ce Mellody Hobson, anterior preşedinte şi director al firmei Ariel Investments, va avea funcţia de vicepreşedinte.

Comentarii