Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Piotr Pytel (Foto: http://wyborcza.pl)

Fostul șef al serviciului secret al armatei poloneze a fost arestat pentru cooperare cu FSB

Fostul șef al serviciului de contraspionaj al armatei poloneze, generalul Piotr Pytel, a fost arestat sub acuzația că ar fi cooperat cu FSB - serviciul secret al Rusiei, anunță, miercuri, site-ul www.thenews.pl.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 06.12.2017 - 19:11

Generalul Piotr Pytel a fost șeful SKW - serviciul de contraspionaj militar al Poloniei.

Actualul ministru polonez al Apărării, Antoni Macierewicz, a anunțat, miercuri, că generalul Pytel este "anchetat în legătură cu o cooperare ilegală cu FSB".

Pe de altă parte, un avocat al lui Pytel a susținut că acesta este acuzat doar pentru faptul că ar fi avut "contacte cu ofițeri FSB", nu pentru că ar fi cooperat cu FSB.

Pytel, la rândul lui, a susținut că acuzațiile care i se aduc au o motivație politică.

FSB este principalul serviciu secret al Rusiei, succesor al KGB.

Relațiile dintre Polonia și Rusia s-au tensionat după ce au apărut indicii că serviciile secrete ale Rusiei ar derula "acțiuni ostile" pe teritoriul Poloniei, notează presa de la Varșovia. 

 

Comentarii

loading...