Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Juan Carlos (Foto: Wikimedia)

Fostul rege al Spaniei, Juan Carlos, este anchetat pentru corupție

Fostul rege al Spaniei,, care a abdicat în anul 2014, este anchetat pentru corupție.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 09.07.2020 - 00:55

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a recunoscut că este ''tulburat'' de acuzațiile privind fapte de corupție de care s-ar face vinovat fostul rege Juan Carlos (82 de ani), transmit, miercuri, agențiile de presă occidentale.

''Este evident că noi, populaţia spaniolă, primim nformaţii neliniştitoare care ne tulbură pe toţi, inclusiv pe mine'', a explicat premierul Pedro Sanchez.

Anterior, un jurnalist îl întrebase dacă acuzațiile de corupție aduse fostului rege Juan Carlos afectează imaginea monarhiei în Spania.

Juan Carlos a abdicat în anul 2014 în favoarea fiului său Felipe, iar faptele de care este acuzat Juan Carlos s-ar fi produs după ce acesta a renunțat la tron.

Una dintre principalele acuzații se leagă de o sumă de circa o sută de milioane de dolari, pe care Arabia Saudită ar fi transferat-o într-un cont din Elveția al fostului suveran Juan Carlos. Banii transferați în cont ar fi avut legătură cu un contract privind o linie feroviară de mare viteză, pe care o firmă din Spania ar fi urmat s-o construiască în Arabia Saudită.

Comentarii

loading...