11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalFostul preşedinte al Nissan s-a oferit să poarte un dispozitiv de urmărire

Fostul preşedinte al Nissan s-a oferit să poarte un dispozitiv de urmărire

Purtarea unui asemenea dispozitiv nu este o procedură standard în Japonia, fiind întâlnită în Statele Unite.

Altă clauză din oferta de eliberare pe cauţiune înaintată prevede angajarea de agenţi de pază pentru a-l monitoriza.

În plus, acesta s-a angajat să nu părăsească Tokyo şi să depună drept garanţii acţiunile pe care le deţine la Nissan, potrivit unui purtător de cuvânt al acestuia.

O nouă cerere de eliberare pe cauţiune a fostului preşedinte al Nissan va fi analizată de un tribunal din Tokyo luni, după ce precedenta cerere i-a fost respinsă.

Arestat la 19 noiembrie 2018, Ghosn este suspectat că, în octombrie 2008, a trasferat asupra companiei pierderi de circa 1,85 miliarde de yeni (16,6 milioane de dolari) rezultate din investiţii personale, susţin procurorii. Cei din urmă au declarat că transferul a provocat daune Nissan, care a constituit un depozit de 14,7 milioane dolari, între iunie 2009 şi martie 2012, într-un cont bancar asociat. În plus, la 11 ianuarie, procurorii din Tokyo l-au acuzat pe Ghosn, de două noi abateri financiare: subestimarea sumelor primite drept compensaţii între 2015 şi 2017, arată o declaraţie a avocatului său, Motonari Otsuru.

Ca urmare a acestor acuzaţii, Nissan l-a îndepărtat de la conducere, în timp ce Renault l-a menţinut drept preşedinte al Consiliului de Administraţie şi CEO, cei doi giganţi auto fiind implicaţi într-o alianţă. Ghosn şi-a început mandatul la conducerea Nissan în 1999, la cererea Renault, care deţine 43% din producătorul de automobile japonez.

În schimb, la 25 decembrie, o instanţă din Tokyo l-a eliberat pe fostul director al Nissan, Greg Kelly, după mai mult de o lună de detenţie, unde era reţinut sub acuzaţia de fraudă financiară. Kelly a plătit o cauţiune de 70 de milioane de yeni (640.000 de dolari).

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă