Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Fostul premier turc, ales preşedinte al parlamentului

Deputaţii turci l-au ales joi în funcţia de preşedinte al parlamentului pe fostul premier Binali Yildirim, "tovarăş de drum" al preşedintelui Erdogan, pe care l-a ajutat să pună în practică o reformă constituţională ce desfiinţează postul de şef de guvern în Turcia.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 12.07.2018 - 20:30

Deputaţii turci l-au ales joi în funcţia de preşedinte al parlamentului pe fostul premier Binali Yildirim, ''un tovarăş de drum'' al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, pe care l-a ajutat să pună în practică o reformă constituţională ce desfiinţează postul de şef de guvern în Turcia, relatează AFP.

Binali Yildirim (62 de ani) a fost ales cu voturile a 335 de deputaţi (din totalul de 600 de membri ai parlamentului), în cel de-al treilea tur de scrutin, potrivit contului de Twitter al forului legislativ turc.

Yildirim a fost timp de doi ani cel de-al 27-lea şi ultim şef de guvern turc, până la dispariţia funcţiei de premier odată cu trecerea de la un sistem parlamentar la un regim prezidenţial, la alegerile din 24 iunie, câştigate de către Erdogan.

După o revizuire constituţională, intrată în vigoare după alegerile din 24 iunie, toate puterile executive au fost transferate către preşedinte.

Comentarii

loading...