Berlusconi și Trump (Foto: http://www.cbc.ca)

Fostul premier italian Berlusconi susține că Rusia putea intra în NATO acum 15 ani

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a afirmat luni că, sub îndrumarea lui, Rusia ar fi putut aderat la NATO în urmă cu peste 15 ani, relatează DPA citată de Agerpres.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 22.01.2018 - 20:29

În cursul unei vizite la Bruxelles, Berlusconi, în vârstă de 81 de ani, s-a descris pe el însuşi ca un ''copil al războiului care a trăit timp de 50 de ani sub ameninţarea Războiului Rece''.

Acel copil, a adăugat el, ''a reuşit în 2002 să facă Federaţia Rusă să intre în NATO şi crede în Europa ca un fapt fundamental absolut'' al vieţilor noastre, a adăugat el.

Rusia nu a aderat de fapt niciodată la NATO, o alianţă militară fondată iniţial de SUA şi aliaţii săi occidentali pentru a se apăra împotriva Uniunii Sovietice.

Ceea ce s-a întâmplat în 2002 este că Berlusconi a găzduit un summit în apropiere de Roma la care NATO şi Rusia au convenit asupra unui consiliu permanent de cooperare, care a fost ulterior suspendat ca urmare a acţiunilor Rusiei în Ucraina.

Berlusconi s-a aflat luni la Bruxelles unde urmează să se întâlnească cu politicieni ai UE, între care aliatul său Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Fostul premier conduce o alianţă conservatoare care se află în fruntea sondajelor înaintea alegerilor parlamentare din 4 martie, la care însă nu poate candida din cauza unei condamnări pentru fraudă fiscală.

Comentarii