12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalFostul mare fotbalist George Weah este noul președinte al Liberiei

Fostul mare fotbalist George Weah este noul președinte al Liberiei

Desemnat cel mai bun fotbalist al lumii în 1995, în ancheta celebrei reviste “France Football”, Weah s-a aflat la a doua tentativă de a obţine cea mai înaltă funcţie a ţării sale. În 2005 a fost învins în alegeri de Ellen Johnson Sirleaf, prima femeie din istoria Africii ajunsă şef de stat.

Fostul fotbalist de la Monaco, PSG, AC Milan, Chelsea, Manchester City şi Marseille, acum în vârstă de 51 de ani, a câştigat şi primul tur de scrutin, însă nu a obţinut procentele necesare, 50%, pentru a fi desemnat preşedinte.

Weah a câştigat bazându-se în special pe sprijinul votanţilor tineri din Liberia, ţară în care 50% din populaţie are vârsta mai mică de 30 de ani.

Weah a devenit celebru odată cu transferul în Europa, la AS Monaco, în 1988, însă consacrarea definitivă a obţinut-o în tricoul lui AC Milan, echipă la care a ajuns în 1995, de la PSG. Pentru rossoneri a evoluat până în anul 2000, perioadă în care a primit Balonul de Aur (1995) şi a cucerit două titluri de campion în Serie A TIM.

De asemenea, George Weah a fost de trei ori cel mai bun fotbalist african al anului şi a cucerit tilul în Franţa, cu PSG, şi Cupa Angliei, cu Chelsea.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă