Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Fostul lider separatist catalan Carles Puigdemont a fost eliberat pe cauţiune în Germania

Un tribunal din Germania a respins acuzaţiile de „rebeliune” ca motiv pentru a-l extrăda pe fostul lider separatist Carles Puigdemont şi a dispus eliberarea lui pe cauţiune, scrie BBC.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 05.04.2018 - 22:02

Un tribunal din Germania a respins acuzaţiile de „rebeliune” ca motiv pentru a-l extrăda pe fostul lider separatist Carles Puigdemont şi a dispus eliberarea lui pe cauţiune, scrie BBC.

Tribunalul nu consideră că Puigdemont poate fi acuzat de rebeliune deoarece în Germania cea mai apropiată infracţiune de acest tip este cea de trădare la nivel înalt, iar cum nu au existat acte de violenţă, acuzaţiile sunt respinse.

Totuşi, tribunalul a precizat că Puigdemont ar putea fi acuzat de corupţie, el fiind suspectat că a folosit fondurile publice pentru a organiza referendumul ilegal din octombrie 2017.

Tribunalul a cerut mai multe informaţii privind aceste acuzaţii şi a stabilit cauţiunea la 75.000 de euro, precizând că procedura de extrădare a fost doar suspendată, nu anulată.

Puigdemont a fost arestat în nordul Germaniei luna trecută, după ce Spania a emis un mandat european de arestare pe numele său.

Spania a pus sub acuzare liderii catalani separatişti care au organizat un referendum ilegal pentru independenţa regiunii în octombrie anul trecut.

 

Comentarii

loading...