Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Agerpres

Fosta înotătoare Roxana Mărăcineanu, numită ministru al Sportului în Franța

Fosta înotătoare de origine română Roxana Mărăcineanu a fost numită în funcția de ministru al Sportului în Franța, odată cu noul ministru al Ecologiei, François de Rugy, a anunţat preşedinţia franceză într-un comunicat, informează Agerpres.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 04.09.2018 - 15:40

Preşedintele Adunării Naţionale, François de Rugy, a fost numit marţi ministru al tranziţiei ecologice, înlocuindu-l pe Nicolas Hulot, a anunţat preşedinţia franceză într-un comunicat, citat de AFP şi dpa.

El îl înlocuieşte pe fostul prezentator de televiziune Nicolas Hulot, una din personalităţile preferate ale francezilor, care a demisionat săptămâna trecută, spunând că se simte singur în eforturile de apărare a ecologiei în cadrul guvernului.

Această plecare neaşteptată, la care s-a adăugat marţi dimineaţă demisia surpriză a ministrului sportului, Laura Flessel, a constrâns executivul să efectueze o remaniere extrem de limitată. Laura Flessel, fostă campioană olimpică de scrimă extrem de populară, va fi înlocuită de fosta înotătoare de origine română Roxana Mărăcineanu.

Nicio altă schimbare în cadrul guvernului nu a fost anunţată în cadrul acestei remanieri. În vârstă de 44 de ani, François de Rugy obţine pentru prima dată un portofoliu ministerial.

Fost viceprimar al oraşului Nantes, el s-a despărţit în august 2015 de mişcarea Europe Écologie - Les Verts (EELV), după care l-a sprijinit pe Emmanuel Macron în timpul campaniei prezidenţiale. El a devenit preşedintele Adunării Naţionale după alegeri.

Născută la 7 mai 1975 în România, înotătoarea Roxana Mărăcineanu este o fostă campioană mondială la 200 de metri spate.

Comentarii

loading...