Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Fosta împărăteasă Michiko a Japoniei, operată cu succes de cancer

Michiko, soţia împăratului emerit Akihito al Japoniei, în vârstă de 84 de ani, a trecut cu succes, duminică, printr-o intervenţie chirurgicală pentru eliminarea unui cancer mamar, diagnosticat într-o etapă incipientă, a anunţat biroul de presă al casei imperiale, citat de ndtv.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 08.09.2019 - 16:20

Intervenţia chirurgicală, programată la spitalul Universităţii din Tokyo, a fost efectuată duminică dimineaţă şi a durat câteva ore, potrivit biroului de presă.

Împărăteasa emerită a fost apoi dusă în salonul ei, unde se recuperează, a mai spus reprezentantul casei imperiale, adăugând că, ulterior, vor fi oferite alte informaţii.

Fostul împărat Akihito şi fiica sa, Sayako Kuroda, care a renunţat la titlul de prinţesă pentru a se căsători cu un bărbat fără titluri nobiliare, au vizitat-o pe fosta împărăteasă la spital, înainte de intervenţia chirurgicală.

În aprilie, Akihito al Japoniei a abdicat, după 30 de ani şi cinci luni pe tronul Crizantemei, iar locul său a fost luat de fiul cel mare, prinţul moştenitor Naruhito. Aceasta a fost prima abdicare a unui împărat în ultimii 200 de ani ai istoriei Japoniei.

Prima femeie fără titluri nobiliare care s-a căsătorit cu un moştenitor al tronului Japoniei, Michiko s-a născut în 1934, în Tokyo şi a studiat literatura engleză la universitate.

În 1960, l-a născut pe actualul împărat Naruhito, iar cel de-al doilea ei fiu, Akishino, s-a născut în 1965.

Împăratul emerit Akihito şi Michiko au modernizat profund monarhia japoneză atât de legată de tradiţii, au adus-o mai aproape de popor şi au contribuit la popularizarea acesteia.

Comentarii

loading...