10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalFosta împărăteasă Michiko a Japoniei, operată cu succes de cancer

Fosta împărăteasă Michiko a Japoniei, operată cu succes de cancer

Intervenţia chirurgicală, programată la spitalul Universităţii din Tokyo, a fost efectuată duminică dimineaţă şi a durat câteva ore, potrivit biroului de presă.

Împărăteasa emerită a fost apoi dusă în salonul ei, unde se recuperează, a mai spus reprezentantul casei imperiale, adăugând că, ulterior, vor fi oferite alte informaţii.

Fostul împărat Akihito şi fiica sa, Sayako Kuroda, care a renunţat la titlul de prinţesă pentru a se căsători cu un bărbat fără titluri nobiliare, au vizitat-o pe fosta împărăteasă la spital, înainte de intervenţia chirurgicală.

În aprilie, Akihito al Japoniei a abdicat, după 30 de ani şi cinci luni pe tronul Crizantemei, iar locul său a fost luat de fiul cel mare, prinţul moştenitor Naruhito. Aceasta a fost prima abdicare a unui împărat în ultimii 200 de ani ai istoriei Japoniei.

Prima femeie fără titluri nobiliare care s-a căsătorit cu un moştenitor al tronului Japoniei, Michiko s-a născut în 1934, în Tokyo şi a studiat literatura engleză la universitate.

În 1960, l-a născut pe actualul împărat Naruhito, iar cel de-al doilea ei fiu, Akishino, s-a născut în 1965.

Împăratul emerit Akihito şi Michiko au modernizat profund monarhia japoneză atât de legată de tradiţii, au adus-o mai aproape de popor şi au contribuit la popularizarea acesteia.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă