Fost ministru francez, decedat din cauza coronavirusului!

Patrick Devedjian a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică din cauza coronavirusului, a anunţat serviciul său de presă pentru AFP.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 29.03.2020 - 19:01

Este vorba despre primul deces al unui responsabil politic francez de acest nivel din cauza epidemiei. 

Diagnosticat pozitiv cu Covid-19, Patrick Devedjian, 75 de ani, care a prezidat consiliul departamental din Hauts-de-Seine, în regiunea pariziană, era sub observaţie miercuri, într-un spital al departamentului. 

Joi, el a scris pe Twitter că este "afectat de epidemie", "obosit, dar stabil". 

Fiu de refugiat armean, sosit în Franţa în 1919, era avocat de profesie, căsătorit şi tată a patru copii. Anticomunist declarat, el a simpatizat cu extrema dreaptă în tinereţe, înainte de a se alătura dreptei şi de a deveni un apropiat al fostului şef de stat Nicolas Sarkozy. 

Decesul său stârneşte numeroase reacţii în lumea politică franceză, unde i-au omagiat personalitatea acestui fost ministru în cabinetele lui Jacques Chirac şi Nicolas Sarkozy. El conducea departamentul Hauts-de-Seine din 2007, când l-a înlocuit pe Nicolas Sarkozy.

Mândru de originile sale armene, Patrick Devedjian nu a încetat să se lupte pentru recunoaşterea genocidului şi a dezvoltării Armeniei. 

Comentarii