8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalFost cadru Google pledează vinovat de furt de secrete industriale

Fost cadru Google pledează vinovat de furt de secrete industriale

Anthony Levandowski, în vârstă de 39 de ani, a lucrat la Google, unde a fost unul dintre membrii fondatori, în 2009, ai unui proiect intitulat ”Şofer”, în vederea dezvoltării maşinilor autonome, una dintre cele mai ambiţioase iniţiative a gigantului Internetului.

El recunoaşte că a descărcat o serie de documente, cu câteva luni înainte să demisioneze, în ianuarie 2016, inclusiv planuri ale sistemului Light Detection And Ranging (LiDAR) – un fel de rardar în care un laser înlocuieşte undele electromagnetice.

Această tehnologie esenţială viitoarelor maşini autonome urmează să servească la măsurarea distanţei şi să detecteze obstacole. Anthony Levandowski conducea unitatea însărcinată să dezvolte acest LiDAR.

În august, el a fost inculpat de 33 de capete de acuzare. El a pledat vinovat doar de unul dintre aceste capete de acuzare joi, în schimbul abandonării celorlalte.

Documentele furate au fost evaluate la o valoare între 550.000 şi 1,5milioane de dolari. Inginerul riscă până la zece ani de închisoare şi o amendă în valoare de 250.000 de dolari.

Cele mai citite

Pe timp de război, cresc acțiunile firmelor producătoare de armament

Acțiunile unor mari companii care produc echipamente militare au crescut semnificativ, în contextul războiului din Ucraina și, mai nou, al războiului din Orientul Mijlociu,...

CSM amână soluţionarea cererii de suspendare din funcţie a judecătoarei din dosarul în care este implicat Vlad Pascu

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, miercuri, pentru data de 24 aprilie, soluţionarea propunerii Inspecţiei Judiciare de...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...
Ultima oră
Pe aceeași temă