Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bateriile antiaeriene israeliene desfășurate în Înălțimile Golan au interceptat rachete trase de pe teritoriul Siriei

Război în Orientul Mijlociu. Forțele iraniene din Siria au atacat Israelul

Armata israeliană a anunțat că forțele iraniene din Siria au atacat cu rachete posturi militare din Înălțimile Golan și Muntele Hermon.

Share

Adina Mutar 0 comentarii

Actualizat: 10.05.2018 - 06:31

Atacul a început după ce agențiile de știri siriene au raportat un alt atac al Israelului asupra pozițiilor regimului Assad din Quneitra.

Un oficial al armatei israeliene a declarat că 20 de rachete au fost trase de forțele iraniene Al Qods din Siria spre linia defensivă a Israelului din Înălțimile Golan, teritoriu anexat din 1981. Oficialul a precizat că sistemul defensiv antiaerian a interceptat câteva rachete și că nu există victime.

Autoritățile au reamintit regulile pentru siguranța populației în caz de atac prin mijloace mass-media. Consiliul Regional Golan a raportat atacul cu rachete asupra câtorva orășele de pe linia defensivă, cerând populației să rămână în adăposturi până la noi ordine.

Armata israeliană a declarat că artileria israeliană a distrus „sursele” rachetelor, aflate la Baath, lângă Quneitra și Khan Arnaba, unde se afla și un comandament al forțelor iraniene și ale milițiilor Hezbollah.

Undă verde de atac împotriva forțelor pro-Assad

După ce a petrecut zece ore în compania președintelui rus, Vladimir Putin, la Moscova, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat că dreptul Israelului de a acționa în interesul securității naționale, pe teritoriul Siriei, nu va fi îngrădit de ruși. Cu alte cuvinte, a primit undă verde de a acționa în Siria împotriva forțelor iraniene, dar și ale regimului Assad.

„Constatăm gravitatea atacului Iranului asupra Înălțimilor Golan și suntem gata pentru diverse scenarii”, se arăta într-un comunicat al IDF.

Puțin mai târziu, avioane israeliene au bombardat baze ale regimului Assad și al forțelor iraniene de lângă Damasc.

Comentarii

loading...