14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalFord vrea să-şi majoreze vânzările în China

Ford vrea să-şi majoreze vânzările în China

Recent, Ford a anunţat că va lansa în China 50 de noi vehicule până în 2025, inclusiv 15 modele electrice, pentru a-şi majora vânzările şi profitul.

Noul Ford Territory reflectă eforturilor producătorilor auto de a profita de popularitatea în creştere a SUV-urilor în China, unde standardul de viaţă mai ridicat permite consumatorilor să se îndrepte spre vehicule mai spaţioase, adecvate familiilor.

Noul model va avea şi o versiune hibridă şi va costa mai puţin decât precedentele SUV-uri vândute de Ford pe piaţa chineză, unde costul brandurilor interne, cum ar fi Great Wall -cel mai mare producător de SUV-uri din China – depăşeşte rareori 30.000 de dolari. Comparativ, preţul Suv-ului Ford Explorer pe piaţa chineză este de 62.000 de dolari. Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat că noul model va costa aproape 22.000 de dolari.

“Pentru prima dată, consumatorii chinezi vor putea achiziţiona un model Ford foarte competitiv, din gama entry-level, un SUV de mărime medie, la un preţ convenabil”, a anunţat miercuri compania americană, fără a preciza preţul noului Ford Territory.

Dezvoltat împreună cu partenerul local Jiangling Motors (JMC), Ford Territory va fi produs în întregime în China, la fabrica JMC din provincia Jiangxi, unde Ford produce deja majoritatea modelelor sale vândute în statul asiatic.

Deşi în trecut operaţiunile Ford din China erau extrem de profitabile, în prezent vânzările sunt în scădere, iar în primul trimestru din 2018 compania americană a raportat pierderi în statul asiatic.

Ford Motor are aproximativ 197.000 de angajaţi şi 67 de fabrici în întreaga lume. Al doilea mare producător auto din SUA, Ford, este prezent şi pe piaţa din România.

Cele mai citite

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă