Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Fondul Elliot speră să profite de marile manevre de succesiune din fruntea conglomeratului Hyundai

Fondul american Elliott se amestecă în succesiunea Hyundai

Tentacularul Hyundai Group este condus de Chung Mong-koo, 80 ani, fiul fondatorului conglomeratului sud-coreean.

Share

Gabriela Anghel 0 comentarii

Actualizat: 25.04.2018 - 21:42

Fiul lui Mong-koo, Chung Eui-sun, urma să preia gradual imperiul, din mai. O succesiune deranjată de fondul speculativ american Elliott.

Elliott Management a dezvăluit că a intrat în capitalul mai multor societăţi din galaxia Hyundai, controlată din anii 1940 de familia Chung.

Aflată în umbra marilor restructurări ale conglomeratelor asiatice, Elliott Advisors (HK) Limited, filiala din Hong Kong a fondului american, a achiziţionat în total acţiuni în valoare de 1 miliard dolari în Hyundai Motor, Kia Motors şi Hyundai Mobis, fabricantul de echipamente, şi astfel exercită presiuni asupra companiei Hyundai.

Tocmai când Chung Mong-koo se pregătea să-şi instaleze fiul pe tronul imperiului Hyundai, primul constructor de automobile din ţară, un celebru miliardar american vine şi încurcă iţele.

După ce fondul Elliott, condus de miliardarul Paul Singer, a intrat în capitalul grupului, cere o reformă completă a organizării întreprinderii. Aşa cum a făcut cu Samsung sau cu banca din Hong Kong, Bank of East Asia, Elliot speră să profite de marile manevre de succesiune din fruntea conglomeratului Hyundai pentru a-şi fructifica investiţia.

Fondul speculativ Elliott este cunoscut că a ruinat Argentina, refuzând un acord  amiabil pentru restructurarea datoriei statului latino-american.

Când a preluat conducerea, după tatăl său, fondatorul conglomeratului, Chung Mong-koo a înfruntat prima sa bătălie, cea a dezmembrării (urmare a crizei asiatice din 1998)  imperiului care fabrica ascensoare, nave, maşini şi gestiona supermarketuri.

Recentrat pe automobile, el a ştiut să construiască un gigant mondial al sectorului şi cu o importanţă considerabilă pentru economia Coreii de Sud.

La 29 mai, Hyundai intenţionează să supună acţionarilor adoptarea unei restructurări a unor filiale şi să-l ridice pe Chung Eui-sun, fiul lui Chung Mong-koo, în capitalul societăţii Hyundai Mobis, pe care până acum familia a utilizat-o pentru controlarea imperiului.

Dar, Elliot presează familia Chung să accepte mai multă transparenţă, explicând că structurile complexe şi opace înspăimântă investitorii şi nu permit fiecărei entităţi să fie valorizate la preţul real. Iniţiativa fondului american Elliott coincide cu poziţia guvernului sud-coreean şi a Autorităţii Concurenţei, condusă de Kim Sang-jo, numit şi „lunetistul conciliant”.

Comentarii

loading...