15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalFlota Rusiei va primi în dotare rachete hipersonice și drone nucleare, anunță...

Flota Rusiei va primi în dotare rachete hipersonice și drone nucleare, anunță președintele Putin

Atât rachetele nucleare hipersonice (de peste cinci ori mai rapide decât viteza sunetului) cât și dronele nucleare ce pot fi transportate și lansate din submarine sunt în faza finală de testare, au anunțat responsabili militari ruși, citați de agențiile internaționale de presă.

“Folosirea generalizată a tehnologiilor digitale avansate care nu au egal în lume, inclusiv de sisteme de atac hipersonice şi de drone submarine, va oferi Forțelor Navale avantaje unice şi îi vor creşte capacităţile de luptă”, a declarat președintele Vladimir Putin.

Anterior, la o ceremonie desfășurată la șantierul naval Kerci din peninsula Crimeea, președintele Putin declarase că “în ultimii opt ani, Forțele Navale au primit peste 200 de nave, corvete şi vase de diferite alte tipuri. Trebuie să respectăm în mod constant programul național de înzestrare cu armament, astfel încât până în anul 2027 mai mult de 70 la sută din navele Forțelor Navale ale Rusiei să fie noi”.

La șantierul naval din Crimeea, liderul de la Kremlin a asistat la lansarea programului de construire a două nave de desant trupe. Ținând cont de faptul că ele se construiesc în Crimeea, se poate presupune că aceste două nave sunt destinate Flotei Mării Negre.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....
Ultima oră
Pe aceeași temă