Hafez al-Assad (Foto: istoe.com.br)

Fiul președintelui Siriei concurează la Olimpiada de matematică din România. Măsuri dure de securitate

Fiul preşedintelui Siriei, Bashar al – Assad, Hafez, în vârstă de 16 ani, va participa în luna iulie 2018 la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj-Napoca, informează, luni, Mediafax.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 28.05.2018 - 16:54

Hafez al-Assad, fiul lui Bashar al-Assad, este inclus în lotul olimpic de matematică al Siriei.

Din cauza acestei situații, organizatorii Olimpiadei de matematică din România pregătesc măsuri drastice de securitate.

Surse locale au declarat, luni, că Hafez al –Assad a fost prezent şi anul trecut la Olimpiada Internaţională de Matematică, care a fost găzduită, în anul 2017, de oraşul brazilian Rio de Janeiro.

”Hafez al – Assad, fiul preşedintelui Siriei, Bashar al – Assad, va participa ca şi concurent în lotul naţional al Siriei, la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Cluj-Napoca, din luna iulie. Tânărul are 16 ani şi este înscris pe site-ul oficial al IMO 2018 alături de alţi cinci colegi din echipa siriană. Fiul preşedintelui sirian a fost prezent şi anul trecut la Olimpiada Internaţională de Matematică de la Rio de Janeiro (Brazilia). Se vor lua măsuri drastice de securitate atât la Sala Polivalentă, unde se va desfăşura competiţia, cât şi la hotelul unde va fi cazat Hafez al – Assad”, au spus sursele citate.

Anul trecut la ediţia de la Rio de Janeiro, Hafez al – Assad s-a clasat pe ultimul loc în cadrul echipei Siriei şi a terminat competiţia pe locul 528 din 615 participanţi.

Comentarii

loading...