Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Fiul cel mare al lui Jamal Khashoggi a părăsit Arabia Saudită

Salah bin Jamal Khashoggi, fiul cel mare al jurnalistului ucis, Jamal Khashoggi, a părăsit Arabia Saudită şi a sosit în Statele Unite, a declarat pentru CNN o sursă apropiată familiei.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.10.2018 - 09:15

Salah bin Jamal Khashoggi, care are atât cetăţenie americană cât şi saudită, nu a putut anterior să părăsească Arabia Saudită după ce paşaportul său a fost restricţionat de autorităţi în urmă cu câteva luni.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că secretarul de stat Mike Pompeo a cerut eliberarea paşaportului lui Khashoggi, iar purtătorul de cuvânt al adjunctului, Robert Palladino, a declarat că SUA este "mulţumită" că tânărului i s-a permis să părăsească ţara.

Salah Khashoggi este cel mai mare fiu al cronicarului The Washington Post, oficialii saudiţi recunosc că a fost ucis într-o crimă premeditată, executată de o echipă de bărbaţi cu legături strânse cu prinţul moştenitor Mohammed bin Salman.

Iniţial, Arabia Saudită a negat toate cunoştinţele despre dispariţia lui Khashoggi în consulatul său din Istanbul.

Oficialii saudiţi au anunţat mai târziu că au identificat 18 bărbaţi implicaţi în operaţiune, după care Departamentul de Stat a anunţat că au fost îngheţate vizele pentru 21 de cetăţeni saudiţi.

Joi, Palladino a declarat că celelalte trei persoane vizate de SUA au aparţinut serviciilor de informaţii din Arabia Saudită, curţii regale şi unui minister al guvernului.

Comentarii