Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Mihai Diac

Firme din China, susținute de stat, ar putea cumpăra companii din țările UE

Comisia Europeană cere verificări mai stricte asupra entităților care cumpără firme din interiorul Uniunii Europene, în contextul în care cumpărătorii ar putea avea în spate guverne ale unor țări din afara UE.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 09.06.2020 - 19:56

Comisarul pentru Concurenţă al UE, Margrethe Vestager, a avertizat, marți, că firme cu sediul central în afara UE utilizează subvenţii fără a fi verificate de autoritățile de la Bruxelles.

"Există un risc crescut ca acestea să fragmenteze piaţa unică sau să dezechilibreze mediul concurenţial", a precizat Margrethe Vestager.

Potrivit acesteia, firmele cu acţionari susţinuți de state din afara UE ar putea fi investigate, dând drept exemplu tranzacția în care un producător de anvelope din UE a fost cumpărat de o companie chineză, care a putut să pară mai competitivă decât contracandidații europeni pentru că a beneficiat de subvenţii din partea guvernului de la Beijing.

Una dintre întreprinderile ale cărei afaceri în UE îngrijorează autoritățile de la Bruxelles ar putea fi China National Chemical Corp (ChemChina).

Comentarii