6.3 C
București
duminică, 27 noiembrie 2022
AcasăInternaționalFinlanda elimină legislația privind egalitatea privind salarizarea pe fondul divergențelor din coaliție

Finlanda elimină legislația privind egalitatea privind salarizarea pe fondul divergențelor din coaliție

Finlanda a anulat planurile de revizuire a legislației privind egalitatea de șanse care vizează reducerea diferențelor de remunerare între bărbați și femei, a anunțat luni guvernul într-un comunicat, invocând diferențele între partidele din coaliția de guvernare.

„Activitatea de prevenire a discriminării salariale pe bază de gen și de avansare a egalității salariale va continua în cadrul altor acțiuni guvernamentale care susțin egalitatea de remunerare”, a declarat ministrul pentru egalitate, Thomas Blomqvist, în comunicat.

Guvernul a declarat că punctele de vedere ale celor cinci partide din coaliția de centru-stânga au fost prea îndepărtate și că nu au ajuns la un acord cu privire la modul în care să folosească legislația pentru a consolida transparența salariilor, așa cum au promis să facă într-un program publicat după ce premierul Sanna Marin a preluat frâiele la sfârșitul anului 2019.

În noiembrie anul trecut, Blomqvist a declarat pentru Reuters că Finlanda va adopta o abordare mai riguroasă în ceea ce privește „eliminarea diferențelor salariale nejustificate”.

Cu un decalaj salarial mediu de 16%, Finlanda s-a clasat pe locul 38 într-un clasament al OCDE privind egalitatea salarială pentru 2021, mult în urma vecinilor săi nordici.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă