9.1 C
București
marți, 28 martie 2023
AcasăInternaționalFinlanda a detectat cinci explozii în apele rusești din Marea Baltică

Finlanda a detectat cinci explozii în apele rusești din Marea Baltică

Seismologii din Finlanda au detectat cinci explozii în apele rusești din Marea Baltică săptămâna trecută, a anunţat marţi Institutul de Seismologie al Universităţii din Helsinki.

Seismologii finlandezi au detectat săptămâna trecută cinci explozii subacvatice în apele ruseşti din Marea Baltică, a anunţat Institutul de Seismologie al Universităţii din Helsinki.

„Am detectat cinci explozii, cea mai mare dintre ele având o magnitudine de 1,8 grade şi cea mai mică de 1,3 grade pe scara Richter”, a declarat pentru Reuters directorul institutului, Timo Tiira, potrivit aradon.ro.

Finlanda a detectat cinci explozii în apele rusești din Marea Baltică, dar încă nu se știe cauza acestora, deși nu se petrec prima dată

Institutul nu ştie ce a cauzat exploziile, dar tulburări similare au fost detectate în timpul exerciţiilor navale anterioare şi în timpul procesului pentru deminarea mării, a spus Tiira.

Ministerul rus al Apărării nu a oferit niciun comentariu.

Rusia a sistat livrarea de energie electrică Finlandei

Rusia a sistat noaptea trecută exportul de energie electrică pentru Finlanda, a anunţat astăzi operatorul reţelei naţionale finlandeze.

RAO Nordic, compania rusă care operează livrarea de energie către Finlanda, comunicase de vineri intenţia de a întrerupe furnizarea la miezul nopţii, pe motiv că ar exista restanţe la plată.

Finlanda urmează să îşi anunţe probabil oficial candidatura la NATO, un pas care a determinat deja Moscova să lanseze avertismente privind reacţia Rusiei, amintește Agerpres.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Eurostat: 61% din bugetele gospodăriilor din UE au fost alocate pentru locuinţă, alimente şi transport

Datele din cel mai recent Studiu privind bugetul gospodăriilor (HBS) arată că 60,6% din cheltuielile de consum ale gospodăriilor, în 23 de state membre...

Octavian Strunilă: „Matei Dima, Vladimir Drăghia și Smiley fac parte din top 3 cei mai netalentați actori”

Invitat în emisiunea de la PROTV, "La Măruță", actorul Octavian Strunilă a participat la cunoscutul "quiz" din cadrul emisiunii, și anume, "Sosurile picante." El...

România joacă la București cu Belarus, în condițiile în care Occidentul pregătește noi sancțiuni asupra regimului Lukașenko. Naționala din Belarus ar putea fi exclusă...

România joacă la București cu Belarus, marți seară, în preliminariile Campionatului European de Fotbal din anul 2024 (Euro 2024). Meciul România - Belarus era planificat...
Ultima oră
Pe aceeași temă