25.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăInternaționalFilmul "Grozavul şi puternicul Oz" s-a menţinut pe primul loc în box...

Filmul „Grozavul şi puternicul Oz” s-a menţinut pe primul loc în box office-ul nord-american

Filmul „Grozavul şi puternicul Oz/ Oz The Great and Powerful”, o superproducţie a studiourilor Disney, s-a menţinut în fruntea box office-ului nord-american, obţinând în al doilea weekend de proiecţii încasări de 42,2 milioane de dolari, potrivit cifrelor provizorii publicate de Exhibitor Relations, potrivit Mediafax.

Cu un buget de producţie estimat la 200 de milioane de dolari, acest film SF i-a atras pe spectatori în sălile de cinematograf din Statele Unite şi Canada, graţie unei distribuţii de zile mari, în care strălucesc Rachel Weisz, James Franco, Michelle Williams şi Mila Kunis, informează AFP. Filmul prezintă aventurile lui Oscar Diggs, un magician de circ lipsit de anvergură, care pleacă la bordul unui balon cu aer cald din Kansasul său natal şi prăfuit pentru a se stabili în extravagantul Tărâm al lui Oz, unde pretinde că este marele magician aşteptat de toţi locuitorii acelei ţări.

Citeşte şi Filmul „Grozavul şi puternicul Oz” – pe primul loc în box office-ul românesc de weekend

Thrillerul „The Call”, regizat de Brad Anderson, a debutat pe locul al doilea cu încasări de 17,1 milioane de dolari. Filmul prezintă aventurile unei operatoare de la serviciul de urgenţă al poliţiei americane, interpretată de Halle Berry, după ce preia un apel telefonic de la o adolescentă ameninţată de un criminal în serie.

Comedia „The Incredible Burt Wonderstone” a debutat pe poziţia a treia în box office-ul nord-american cu încasări de 10,3 milioane de dolari. Filmul, regizat de Don Scardino, îi are în distribuţie pe Olivia Wilde, Jim Carrey, Steve Carell şi Steve Buscemi şi prezintă aventurile celui mai mare magician din Las Vegas, a cărui reputaţie este ameninţată de un tânăr iluzionist.

Filmul SF „Jack şi uriaşii/ Jack the Giant Slayer”, realizat cu un buget de producţie uriaş, a coborât pe locul al patrulea cu încasări de 6,2 milioane de dolari de vineri până duminică. Acest film regizat de Bryan Singer, o adaptare cinematografică a unui roman SF britanic, cu Nicolas Hoult şi Ewan McGregor în rolurile principale, spune povestea unui tânăr fermier care pleacă să o salveze pe prinţesa regatului său, răpită de nişte uriaşi.

Citeşte şi O nouă poveste Disney, în cinematografe la începutul primăverii

Comedia „Hoaţa de identitate/ Identity thief” a pierdut două poziţii şi a coborât pe locul al cincilea, cu încasări de 4,5 milioane de dolari. „Hoaţa de identitate/ Identity thief” este o comedie regizată de Seth Gordon, cu Melissa McCarthy şi Jason Bateman în rolurile principale.

„Snitch/ Capcana”, un thriller cu Dwayne Johnson şi Susan Sarandon, a pierdut o poziţie şi a coborât pe locul al şaselea, cu încasări de 3,5 milioane de dolari. Filmul prezintă povestea unui tată care acceptă să lucreze pentru poliţie, ca agent sub acoperire, pentru a-şi salva fiul acuzat pe nedrept de trafic de droguri.

Comedia „21 and Over” a pierdut o poziţie şi a coborât pe locul al şaptelea în box office-ul nord-american. În al treilea weekend de proiecţii al său, acest film, o peliculă despre un student care îşi sărbătoreşte majoratul (în Statele Unite, tinerii au voie să consume alcool şi să intre în baruri doar după vârsta de 21 de ani), a obţinut încasări de 2,6 milioane de dolari.

Comedia cu accente dramatice „Scenariu pentru happy-end/ Silver Linings Playbook”, cu Bradley Cooper şi Jennifer Lawrence – premiată cu un Oscar pentru rolul său -, s-a menţinut pe poziţia a opta, cu încasări de 2,58 milioane de dolari.

Pe poziţia a noua a coborât „Safe Heaven”, în regia suedezului Lasse Hallström, o dramă romantică despre o femeie cu un soţ abuziv care se refugiază într-un mic orăşel unde începe o nouă viaţă. Filmul a avut încasări de 2,5 milioane de dolari de vineri până duminică.

Lungmetrajul de animaţie „Escape From Planet Earth”, produs de fraţii Weinstein şi care beneficiază, printre altele, de vocile actorilor Brendan Fraser şi Jessica Alba, ce prezintă povestea unor extratereştri albaştri care vor cu orice preţ să părăsească Pământul, considerat „locul cel mai periculos din Univers”, încheie topul zece al peliculelor cu cele mai mari încasări în cinematografele nord-americane, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a vândut bilete de 2,3 milioane de dolari.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă