Filipine: O americancă a fost arestată după ce a încercat să scoată ilegal din ţară un bebeluş

O femeie de 43 de ani din SUA a fost arestată după ce vameşii au descoperit un băieţel de o săptămână ascuns într-o geantă legată în jurul taliei sale, ne spune DPA

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 04.09.2019 - 19:07

Suspecta era pe cale să se îmbarce în zborul către Statele Unite, însă nu a prezentat documentele de călătorie ale bebeluşului, a declarat Melvin Mabulac, un purtător de cuvânt al Biroului pentru Imigrări.

Compania aeriană a sesizat autorităţile aeroportului, care au descoperit că femeia a ascuns într-o geantă legată de talie bebeluşul pe care l-a scos abia după ce a trecut de serviciile de imigrare.

"Bebeluşul era ascuns într-o geantă de dimensiuni mari, iar ea nu a declarat prezenţa acestuia inspectorului de la imigrări", a indicat Mabulac.

Autorităţile bănuiesc că bebeluşul, în vârstă de aproape o săptămână, este filipinez, a mai spus el.

Femeia a fost predată Biroului Naţional de Investigaţii care va stabili dacă este vorba despre un caz de trafic de persoane. Copilul a fost preluat de Departamentul de Asistenţă Socială şi Dezvoltare.

Un oficial de la biroul de imigrări a afirmat că suspecta a declarat că este mătuşa copilului.

"Ea a spus că intenţiona să ducă copilul în SUA pentru a i se administra vaccinuri şi pentru a participa la ritualuri religioase", a declarat oficialul pentru postul de radio DZBB din Manila.

Comentarii