Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Fiji: Cel puţin 4 persoane și-au pierdut viața în urma trecerii ciclonului Josie

Inundaţiile provocate de trecerea unui ciclon tropical care a adus ploi torenţiale în Republica Insulelor Fiji a cauzat moartea a cel puţin patru persoane dintre cele cinci care au fost luate de torenţi, a anunţat luni un reprezentant al centrului pentru gestionarea dezastrelor.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 02.04.2018 - 15:03

Ciclonul tropical Josie, o furtună de categoria 1 cu rafale de vânt de până la 100 de kilometri pe oră, a provocat inundaţii grave în ţara insulară din Pacific, cea mai grav afectată fiind localitatea Ba din nord-vestul celei mai mari insule din Fiji, Viti Levu.

Corpurile neînsufleţite a patru persoane au fost recuperate, iar autorităţile au declarat că este foarte posibil ca şi a cincea persoană dată dispărută să se fi înecat. ''Bilanţul deceselor va ajunge la cinci când vom găsi trupul acesteia'', a declarat Anare Leweniqila, director în cadrul Biroului naţional pentru gestionarea dezastrelor din Fiji, pentru Reuters.

Potrivit informaţiilor furnizate de Leweniqila, 1.873 de locuitori adăpostiţi în 35 de centre pentru persoane evacuate nu se vor putea întoarce la locuinţele lor decât ''peste trei sau patru zile'', când vor fi încheiate operaţiunile de pulverizare a substanţelor contra ţânţarilor.

Serviciul de meteorologie din Fiji a emis o avertizare de ploi torenţiale valabilă pentru luni după-amiaza în Fiji şi în insulele învecinate, în timp ce ciclonul Josie se îndreaptă către sud-sud-vest. Leweniqila a declarat că autorităţile nu se aşteaptă la producerea altor inundaţii, nivelul apelor fiind în scădere după ploile torenţiale, însă a precizat că infrastructura rutieră a fost intens afectată.

Circulaţia pe 74 de drumuri a fost închisă din cauza inundaţiilor.

În luna februarie, Republica Insulelor Fiji a fost afectată de ciclonul tropical Gita, de categoria 4, care a adus rafale de vânt de până la 275 de kilometri pe oră, însă acest fenomen nu a provocat victime omeneşti sau pagube materiale importante.

 

Comentarii

loading...