11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalFidesz a fost suspendat din Partidul Popular European

Fidesz a fost suspendat din Partidul Popular European

Partidul la putere în Ungaria, Fidesz, a fost suspendat din formaţiunea paneuropeană de centru-dreapta Partidul Popular European (PPE) pe termen nelimitat, a anunţat miercuri pe Twitter preşedintele PPE, Joseph Daul, relatează Reuters şi dpa.

Decizia, adoptată în urma unui vot al delegaţilor din partidele membre PPE reuniţi la Bruxelles, a fost luată după mai multe apeluri ca partidul premierului ungar Viktor Orban să fie supus unor măsuri disciplinare pentru încălcarea principiilor statului de drept.

“Suspendarea presupune: nu poate participa la nicio reuniune a partidului; nu are drept de vot; nu are drept de a propune candidaţi pentru posturi”, a precizat Joseph Daul în postarea pe Twitter.

Potrivit sursei citate, decizia de suspendare a Fidesz din PPE s-a luat cu 190 de voturi pentru şi trei împotrivă.

 

Fidesz a anunțat se va retrage din PPE dacă va fi suspendat

Partidul conservator din Germania a propus miercuri suspendarea, nu excluderea din PPE, a partidului aflat la putere în Ungaria, pentru nerespectarea de către Budapesta a statului de drept şi a regulilor democraţiei.

Şeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, alături de alte 13 partide membre PPE au cerut excluderea Fidesz, dar liderul Alianţei Creştin-Democrate din Germania, Annegret Kramp-Karrenbauer, a propus ajungerea la o soluţie de compromis înainte de întâlnirea programată miercuri după-amiază.

”Atâta timp cât Fidesz nu va inspira încredere, nu poate avea calitatea de membru deplin”, a declarat Kramp-Karrenbauer.

“Îngheţarea” calităţii de membru ar fi o opţiune, a adăugat posibila înlocuitoare a cancelarului Angela Merkel.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz şi premierul landului Bavaria, Markus Soeder, ambii membri PPE, au sprijinit poziţia acesteia, au declarat surse apropiate Annegretei Kramp-Karrenbauer.

Cele mai citite

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....

ROCA Investments înregistrează creștere pentru al șaselea an consecutiv, în pofida unui an plin de provocări, și o valoare de piață de 81,64 mil...

ROCA Investments, cea mai dinamică companie de private equity din România, celebrează șase ani de activitate pe piața locală. Compania anunță o evaluare curentă...

Anunțul BNR legat de cursul euro

Moneda naţională s-a depreciat marţi în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9762 lei, în creştere...
Ultima oră
Pe aceeași temă