6.3 C
București
marți, 28 martie 2023
AcasăInternaționalFederația Rusă poate continua să participe la reuniunile Comitetului pentru executarea hotărârilor...

Federația Rusă poate continua să participe la reuniunile Comitetului pentru executarea hotărârilor Curții

Comitetului pentru executarea hotărârilor Curții își desfășoară reuniunea trimestrială pentru a examina punerea în aplicare a deciziilor Curții Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg în perioada 8-10 martie.

Cazurile propuse spre examinare detaliată privesc Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Federația Rusă, Franța, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Lituania, Malta, Polonia, România, Regatul Unit, Serbia, Turcia și Ucraina .

Comitetul de Miniștri a adoptat o serie de decizii

Deciziile adoptate de Comitetul de Miniștri în cadrul reuniunii vor fi publicate pe site-ul Consiliului Europei după încheierea reuniunii. Conform articolului 46 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, statele părți se angajează să respecte hotărârile Curții Europene a Drepturilor Omului.

Pentru a monitoriza executarea hotărârilor, Comitetul Miniștrilor se bazează pe informațiile furnizate de autoritățile naționale, solicitanți, organizații neguvernamentale, instituții naționale pentru drepturile omului (INDH) și alte părți interesate.

La 25 februarie 2022, Comitetul de Miniștri a decis să suspende drepturile de reprezentare ale Federației Ruse în Consiliul Europei din cauza agresiunii sale împotriva Ucrainei. Federația Rusă rămâne membru al Consiliului Europei și parte la Convenția Europeană a Drepturilor Omului și este supusă obligației de a executa hotărârile Curții Europene.

Prin urmare, Rezoluția CM/Res(2022)1, adoptată de Comitetul Miniștrilor la 2 martie 2022, prevede că Federația Rusă poate continua să participe la reuniunile Comitetului pentru executarea hotărârilor Curții, în scopul de a oferi și să primească informații cu privire la hotărârile la care este parte și fără drept de vot sau de participare la adoptarea deciziilor.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
00:00:54

Comandourile israeliene protestează împotriva revizuirii sistemului judiciar

H. și tovarășii săi de la Navy SEAL și alte unități de comando din Israel s-au pregătit luna aceasta și și-au dus protestul împotriva...
00:01:20

VIDEO: Momentul tragediei din Nashville

Un tânăr de 28 de ani, înarmat, a împușcat mortal trei copii și trei angajați de la o școală creștină privată în capitala Tennessee. Agresorul,...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 398: 2 morți și peste 30 de răniți, în urma unor bombardamente în Sloviansk

Rachetele ruseşti au lovit luni oraşul Sloviansk din estul Ucrainei ucigând două persoane aflate în maşinile personale, rănind alte peste 30 de persoane şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă