21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalFBI anchetează încercări de a-l discredita pe procurorul special Robert Mueller

FBI anchetează încercări de a-l discredita pe procurorul special Robert Mueller

“Am aflat săptămâna trecută că li s-au oferit bani unor femei pentru a lansa acuzaţii împotriva procurorului special şi am cerut imediat FBI să ancheteze” aceste informaţii, a precizat marţi pentru France Presse purtătorul de cuvânt al lui Mueller, Peter Carr.

Portalul de ştiri The Hill a relatat că a fost contactat, împreună cu alte publicaţii, de o femeie care s-a prezentat ca o fostă colaboratoare din anii ’70 a lui Robert Mueller. Aceasta a susţinut că un bărbat i-a trimis un mesaj oferindu-i 20.000 de dolari ca să-l acuze pe procurorul astăzi în vârstă de 74 de ani de hărţuire şi agresiune sexuale. Bărbatul respectiv a spus că este colaborator al lobbyistului şi prezentatorului radio de extremă dreapta Jack Burkman, a menţionat femeia.

La 20 octombrie, Burkman a anunţat pagina sa de Facebook că se află în posesia unor informaţii explozive despre Mueller, pe care l-a acuzat că este alcoolic şi a dat asigurări că are mărturia a şapte femei care au fost agresate de magistrat de-a lungul ultimilor 40 de ani. Marţi, Burkman a spus că va prezenta joi prima presupusă victimă a lui Mueller, care “va dezvălui o agresiune sexuală extrem de gravă” şi “vor urma şi altele”.

Fost ofiţer al marinei americane rănit în războiul din Vietnam, Robert Mueller a avut o lungă serie de responsabilităţi în sistemul judiciar american, înainte de a fi director al FBI, între 2001 şi 2013.

Descris ca un tip auster şi metodic, în 2017 el a fost însărcinat cu anchetarea suspiciunilor de complot între Rusia şi echipa de campanie a lui Donald Trump înaintea alegerilor prezidenţiale din 2016, anchetă pe care Trump a denunţat-o în mod repetat drept o “vânătoare de vrăjitoare”.

Cele mai citite

Șapte ambarcațiuni cu peste 400 de migranți au ajuns în Insulele Canare

Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite afirmă că, dintre cei 266.940 de migranți care au încercat să ajungă în Europa anul trecut, 97%...

Germania susține aderarea completă a României la Spațiul Schengen

Ministrul federal de Interne al Germaniei, Nancy Faeser, a declarat că ţara sa sprijină aderarea completă a României la Spaţiul Schengen, adică şi cu...

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă