Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Falimentul Thomas Cook: Încă 7.000 de clienţi vor fi repatriaţi marţi

Falimentul Thomas Cook: Încă 7.000 de clienţi vor fi repatriaţi marţi

Autoritatea de aviaţie civilă din Marea Britanie a anunţat că încă 7.000 de clienţi blocaţi în diverse destinaţii turistice din cauza falimentului Thomas Cook vor ajunge acasă. Până în prezent, 115.000 de turişti, dintr-un total de peste 150.000, au fost repatriați.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 01.10.2019 - 09:32

Autoritatea de aviaţie civilă din Marea Britanie a anunţat, marţi, că încă 7.000 de clienţi blocaţi în diverse destinaţii turistice din cauza falimentului tour-operatorului Thomas Cook urmează să fie repatriaţi cu ajutorul a 39 de zboruri, transmite Reuters.

Până în prezent, 115.000 de turişti dintr-un total de peste 150.000 în cadrul aşa-numitei 'operaţiuni Matterhorn', cea mai amplă operaţiune de repatriere pe timp de pace, au fost repatriaţi.

Operaţiunea a fost lansată pe 23 septembrie.

În urmă cu o săptămână, premierul britanic Boris Johnson a promis că autorităţile vor veni în ajutorul turiştilor blocaţi în urma falimentului Thomas Cook. El a adăugat că trebuie analizate căi prin care operatorii de turism să se poată proteja de faliment, în urma prăbuşirii Thomas Cook şi a unei companii aeriene, Monarch, în 2017.

Grupul Thomas Cook realiza o cifră de afaceri de aproximativ 10 miliarde lire sterline (11,32 miliarde euro) pe an. De mai mulţi ani, însă, compania era afectată de o concurenţă acerbă între tour-operatori şi un mediu economic incert în special în Marea Britanie, în contextul Brexitului şi al deprecierii lirei sterline, datoriile Thomas Cook depăşind 1,7 miliarde lire sterline. 

Comentarii