13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalFacebook și Twitter, avertizate să nu mai permită propagarea de fake news

Facebook și Twitter, avertizate să nu mai permită propagarea de fake news

Într-o scrisoare adresată miercuri lui Jack Dorsey şi lui Mark Zuckerberg, şefii Twitter şi Facebook, procurorii din New York şi alte 11 state şi-au făcut cunoscută preocuparea faţă de „utilizarea acestor platforme pentru propagarea de informaţii false”.

Or, acest lucru a „sporit reticenţa faţă de vaccinuri, ceea ce va încetini redresarea economică şi, mai important, va provoca în final şi mai multe decese inutile”, susţin semnatarii.

Scrisoarea citează cifrele Centrului pentru combaterea urii online, care estimează la 59 milioane numărul abonaţilor cu conturi „anti-vaccin” pe Facebook, Instagram, Twitter şi YouTube, fără a preciza dacă este vorba de abonaţi din SUA sau şi din alte ţări.

Specific, procurorii reproşează Facebook că nu au adresat avertismente grupurilor de pe platformă create de un anume militant anti-vaccin, Larry Cook.

Zuckerberg, Dorsey şi deținătorul Google, Sundar Pichai, vor fi audiați joi în Congres pe tema eforturilor de combatere a dezinformării.

Cele mai citite

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Krainer, va fi adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner, a acceptat să fie adus în ţară din Irlanda, iar...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...
Ultima oră
Pe aceeași temă