6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalFacebook a retras anunţul antiimigraţie al lui Trump, motivând că este 'senzaţionalist'

Facebook a retras anunţul antiimigraţie al lui Trump, motivând că este ‘senzaţionalist’

Reţeaua de socializare a motivat decizia spunând că acest anunţ are un ‘conţinut senzaţionalist’ care excede politicile de campanie, relatează agenţia EFE.

Compania condusă de Mark Zuckerberg a mai precizat că, deşi clipul cu acel anunţ va putea fi în continuare distribuit de utilizatorii Facebook, această reţea nu va mai accepta plata pentru difuzarea lui.

Presa locală estimează că republicanii au cheltuit între 28.000 şi 100.000 de dolari pentru promovarea anunţului pe Facebook şi aceasta a adus între 2,8 şi 5 milioane de vizite pe platforma online.

Decizia Facebook survine după ce două dintre principalele posturi de televiziune americane, NBC şi Fox News, au luat în ultimele ore o hotărâre similară în legătură cu anunţul respins de la bun început de postul CNN.

În anunţul electoral se face o paralelă între caravana de migranţi latino-americani ce se îndreaptă acum către SUA şi criminalul Luis Bracamontes, condamnat în 2014 pentru uciderea a doi poliţişti americani. ‘Criminalilor periculoşi imigranţi ilegali, precum asasinul de poliţişti Luis Bracamontes, nu le pasă de legile noastre’, se afirmă în anunţul ce se face ecoul unui alt mesaj transmis de Donald Trump săptămâna trecută pe Twitter, în care preşedintele american îi acuză pe democraţi că i-au permis lui Bracamontes să intre în SUA.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă