Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Extrema dreaptă germană, vânată de autorități, după un mesaj antirefugiați postat pe Twitter

Poliţia germană a indicat luni seara că a depus o plângere împotriva unei deputate a extremei drepte, autoarea unui mesaj reprobabil pe reţelele sociale împotriva refugiaţilor musulmani de Anul Nou şi cenzurat în cele din urmă pe Twitter şi pe Facebook, relatează marţi AFP.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 02.01.2018 - 13:01

Un purtător de cuvânt al poliţiei din Koln, vizată de mesaj, a estimat că deputata în cauză, Beatrix von Storch, de la partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extrema-dreaptă), se face probabil vinovată de ''incitare la ură'', informează AGERPRES.

Într-un mesaj difuzat pe conturile sale de Twitter şi Facebook, deputata a denunţat faptul că poliţia din Koln şi-a publicat mesajele de prudenţă şi informare către populaţia locală îndeosebi în limba arabă de sărbătoarea Sf. Silvestru.

''Ce (...) se întâmplă în această ţară ? De ce poliţia îşi publică acum mesajele oficiale în arabă?”, s-a întrebat Beatrix von Storch. ''Se adresează oare în acest mod hoardelor de bărbaţi barbari, musulmani şi violatori în încercarea de a-i îmbuna?'', a adăugat deputata, referindu-se explicit la agresiunile cu caracter sexual ale căror victime au fost numeroase femei la Koln de Anul Nou în 2016, din partea unor tineri migranţi.

Atât Twitter cât şi Facebook au retras mesajul controversat de pe conturile deputatei AfD, în baza unei noi legislaţii în Germania ce are drept scop de a se evita mai bine incitarea la ură pe reţelele sociale.

În context, Beatrix von Storch a denunţat ceea ce ea a numit ''sfârşitul statului de drept în Germania''.

AFP aminteşte că peste 1,5 milioane de solicitanţi de azil au sosit în Germania începând din 2015, provenind îndeosebi din Siria, ţară cuprinsă de război.

Comentarii

loading...