14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalExtrema dreaptă germană, vânată de autorități, după un mesaj antirefugiați postat pe...

Extrema dreaptă germană, vânată de autorități, după un mesaj antirefugiați postat pe Twitter

Un purtător de cuvânt al poliţiei din Koln, vizată de mesaj, a estimat că deputata în cauză, Beatrix von Storch, de la partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extrema-dreaptă), se face probabil vinovată de ”incitare la ură”, informează AGERPRES.

Într-un mesaj difuzat pe conturile sale de Twitter şi Facebook, deputata a denunţat faptul că poliţia din Koln şi-a publicat mesajele de prudenţă şi informare către populaţia locală îndeosebi în limba arabă de sărbătoarea Sf. Silvestru.

”Ce (…) se întâmplă în această ţară ? De ce poliţia îşi publică acum mesajele oficiale în arabă?”, s-a întrebat Beatrix von Storch. ”Se adresează oare în acest mod hoardelor de bărbaţi barbari, musulmani şi violatori în încercarea de a-i îmbuna?”, a adăugat deputata, referindu-se explicit la agresiunile cu caracter sexual ale căror victime au fost numeroase femei la Koln de Anul Nou în 2016, din partea unor tineri migranţi.

Atât Twitter cât şi Facebook au retras mesajul controversat de pe conturile deputatei AfD, în baza unei noi legislaţii în Germania ce are drept scop de a se evita mai bine incitarea la ură pe reţelele sociale.

În context, Beatrix von Storch a denunţat ceea ce ea a numit ”sfârşitul statului de drept în Germania”.

AFP aminteşte că peste 1,5 milioane de solicitanţi de azil au sosit în Germania începând din 2015, provenind îndeosebi din Siria, ţară cuprinsă de război.

Cele mai citite

Pe timp de război, cresc acțiunile firmelor producătoare de armament

Acțiunile unor mari companii care produc echipamente militare au crescut semnificativ, în contextul războiului din Ucraina și, mai nou, al războiului din Orientul Mijlociu,...

ACAROM: Producția de mașini din România a crescut cu peste 7% la început de an

Producţia naţională de automobile a crescut, în primele trei luni ale acestui an, cu 7,1%, până la 152.912 de unităţi, comparativ cu acelaşi interval...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...
Ultima oră
Pe aceeași temă